Lemelerveld wint van Heerde

Lemelerveld heeft de traditionele lastige uitwedstrijd bij Heerde winnend afgesloten. Op het kunstgras werd met 1-3 gewonnen. Zonder groots te spelen, maar nauwkeuriger in de afwerking dan de gastheren en dat leverde uiteindelijk voor Lemelerveld 3 punten op.

Het eerste half uur was Heerde de betere ploeg op het veld. De spelers van Heerde konden elkaar beter vinden en wonnen de meeste duels. Lemelerveld speelde slordig en had te veel bal verlies. Ook de verre inworpen van Heerde stichten gevaar voor het doel van Rik Ramaker, maar de doelman kon zich weer laten zien door middel van diverse reddingen.

Na ruim een half uur kwam Lemelerveld na een aantal korte combinaties op voorsprong. Matthias Reimink wurmde zich langs zijn tegenstander en brengt de stand op 0-1. Na deze mooie aanval trekt Lemelerveld het initiatief naar zich toe. Stijn Kogelman brengt 2 minuten later met het hoofd de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust heeft Job Heerink minder geluk met een vlammend schot. De inzet van de lange aanvaller gaat naast het doel. De teams gaan aan de thee met een tussenstand van 0-2.

Na rust komt Heerde weer als herboren uit de kleedkamer. Lemelerveld heeft het lastig en Heerde komt na bijna een uur spelen op 1-2. Wordt het dan toch weer zo’n dag… Een kwartier voor het einde krijgt Lemelerveld een vrije trap rechts van het doel van Heerde. Linkspoot Stijn Kogelman ontfermt zich over de bal. Vanaf de kant klinkt het: “Nou Schöne, die kan er in een keer in”. De aanvaller lacht en schiet de bal met enige precisie op goal… Waar Schöne scoorde, schiet Kogelman de bal op de kruising… Nog geen minuut later is het Job Heerink die wel raak schiet, 1-3 en de marge weer vergroot t.o.v. Heerde. In de slotfase heeft Ian Nijenkamp zijn sterke optreden van de laatste weken nog meer glans kunnen geven met een afstandsschot; zijn dappere poging gaat helaas net over.

Ook aankomende zondag speelt Lemelerveld een uitwedstrijd. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt bij Asser Boys.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Ian Nijenkamp, Joey Nijenkamp, Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Jeroen Exel (78’ Remco Smit), Jordy Lugtenberg (65’ Teun in de Wal), Matthias Reimink, Stijn Kogelman (83’ Jaron Hulsink) en Job Heerink.