Lemelerveld verslaat Germanicus

Op een nat en koud sportpark Heidepark heeft Lemelerveld vanmiddag drie punten overgehouden aan het duel met Germanicus. De oranje-witten wonnen met 1-0 door een doelpunt van Jordy Lugtenberg.

In het begin van de wedstrijd had Lemelerveld het overwicht. De thuisploeg zette Germanicus direct onder druk bij balbezit en de bezoekers wisten zich hier aanvankelijk geen raad mee. Dit resulteerde dan ook al snel in een aantal kansen voor Lemelerveld. Zo redde de Germanicus-keeper in de 13e minuut knap op een inzet van Stijn Kogelman. Diezelfde kogelman schoot enkele minuten later rakelings naast het doel van Germanicus. Niet veel later snelde de rappe Wesley Vlierman langs de verdediging van de bezoekers, maar zijn  voorzet was net te scherp voor Teun in de Wal.

Gezien het aantal kansen voor de thuisploeg was het wachten op de eerste treffer. In de 34e minuut lukte het Lemelerveld de doelman van de bezoekers te verschalken. Jordy Lugtenberg schoot vanaf een metertje of zestien raak: 1-0.

Na rust verschenen de spelers van beide ploegen nat en koud aan de aftrap. Dit was niet bepaald bevorderlijk voor de wedstrijd, want heel aantrekkelijk was het niet meer. Er werd over en weer knullig balverlies geleden. Germanicus probeerde het nog wel, maar was niet bij machte om doelman Ramaker te verschalken. Het bleef bij één echt grote kans die door doelman Ramaker knap uit de hoek werd getikt. Job Heerink had er 10 minuten voor tijd nog 2-0 van kunnen maken, maar de aanvaller schoot de bal rakelings naast.

Door de winst op Germanicus blijft Lemelerveld lijstaanvoerder in de tweede klasse L. Nummer twee Dalfsen won in eigen huis met 3-0 van Heerde. Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij Heerde.  Aanvang 14.00 uur.