19 nieuwe jeugdscheidsrechters

Zoals bij veel verenigingen is er bij VV Lemelerveld ook een drastisch tekort aan scheidsrechters. Daarom hebben wij in het begin van het seizoen een noodoproep gedaan richting onze seniorenteams. De trainers van het 2e en JO19-1 reageerden positief. Deze twee teams leveren nu wekelijks een scheidsrechter om een wedstrijd van een jeugdteam te leiden op de zaterdag. Ook de andere seniorenteams leveren om de beurt een scheidsrechter op de zaterdag. Het is mooi om te zien en te horen dat deze mannen dit met veel plezier op hebben gepakt. Ook vanuit de jeugd kwam er een reactie. Maar liefst 19 jeugdspelers hebben recentelijk een opleiding van de KNVB afgerond voor pupillenscheidsrechter. De helft van deze groep was al actief binnen de vereniging met het trainen van een jeugdteam en de andere helft leek het gewoon leuk om te doen.

In de winterstop hebben scheidsrechterscoördinator Andre Veltmaat en Dennis Schotman een cursus georganiseerd in samenwerking met Wim Sibelt, Rudy Veltmaat en de KNVB. Twee dagen hebben de jeugdspeler zowel theorie- als praktijklessen gevolgd. Aansluitend  moesten de jongens en meiden een examen afleggen. Deze werd door alle nieuwe scheidsrechters met vlag en wimpel gehaald. Via deze weg willen wij als vereniging, Jop Holterman, Abel Veenemans, Coen Bijker, Fin van den Berg, Ide Veurink, Jasper Westerman, Jesper Maneschijn, Jesse Blankvoort, Julian Lubbers, Justin Grote Ganseij, Lev Schotman, Liz bergboer, Maik ten Brinke, Merle Eschbach, Milan Lubbers, Roos Cuppen, Sascha Wagenmans, Seb Veurink en Tom Veltien van harte feliciteren met het behaalde certificaat. Helaas kon niet iedereen bij de uitreiking aanwezig zijn, maar we hebben deze TOPPERS nog een keer extra in het zonnetje gezet. Inmiddels zijn de nieuwe scheidsrechters al lekker fanatiek aan het fluiten en hebben zij wekelijks de leiding over een wedstrijd bij de jongste jeugd. Zij worden door ervaren scheidsrechters voorzien van feedback over hun optreden.

Een aantal van de nieuwe scheidsrechters heeft aangegeven om ook de vervolgcursus te gaan doen.We zoeken bij de oudere jeugd en de senioren op zondag ook nog scheidsrechters. Als er mensen zijn die cursus willen volgen, kunnen we deze in Lemelerveld organiseren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via scheidsrechters@vvlemelerveld.nl.