Lemelerveld verliest topper tegen Dalfsen

Op een overvol sportpark Heidepark is Lemelerveld er vanmiddag niet in geslaagd om van Dalfsen te winnen. De bezoekers hadden in de tweede helft de betere kansen en dit resulteerde uiteindelijk in een nipte 0-1 overwinning. Voor Lemelerveld betekende dit de eerste nederlaag na zeven winstpartijen.

Onder een stralend zonnetje betraden de nummers 1 en 2 van de ranglijst het veld. De aftrap werd dit keer niet alleen verricht door de Pupil van de Week, maar ook door Jeugdprins Pek de Eerste. Dit alles onder toeziend oog van honderden toeschouwers en Prins Oetra de Eerste.

Beide ploegen begonnen wat gespannen aan de wedstrijd. Het was wat zoeken en hierdoor duurde het even tot er echte kansen kwamen. De eerste twee grote kansen waren voor de thuisclub. Jordy Lugtenberg ging na twaalf minuten alleen op de keeper af, maar de Dalfser sluitpost Mark Knol wist de bal te keren. In de twintigste minuut ging Wesley Vlierman een-op-een, maar ook hij stuitte op de keeper van Dalfsen. De bezoekers kregen vlak voor rust nog een kans, maar zij slaagden er ook niet in om de score te openen.

Vlak na rust schoot Jasper Gerritzen Lemelerveld bijna op 1-0. De rechtsback volleerde vanaf randje zestien, maar Knol tikte de bal stijlvol uit het doel. Vanaf dat moment kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een aantal grote kansen. In de 55e minuut zag een speler van Dalfsen doelman Ramaker ver voor zijn goal staan, waarop hij besloot het Lemelerveldse doel onder vuur te nemen. De bal ging rakelings over.

Dalfsen begon meer en meer aan te dringen en kreeg steeds betere kansen. Desondanks had de ingevallen Teun in de Wal de thuisclub op voorsprong kunnen zetten. Hij ging in de 67e minuut alleen op het vijandelijke doel af, maar wist doelman Knol ook niet te verschalken. Het duurde tot de 80e minuut voor de eerste treffer viel. Een middenvelder van Dalfsen haalde vanaf een meter of 20 aan en de bal belandde in de verre hoek: 0-1. Lemelerveld ging op jacht naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen leverde dit niet meer op.

Ondanks het puntverlies blijft Lemelerveld wel lijstaanvoerder in de tweede klasse L. Dalfsen staat nu gelijk in punten, maar Lemelerveld heeft een veel beter doelsaldo. Volgende week gaat Lemelerveld op bezoek bij Emmeloord. Aanvang op sportpark Ervenbos is 14.00 uur.