Lemelerveld krijgt te weinig

0

Het uitduel tegen SC Emmeloord gaf Lemelerveld de mogelijkheid om de nare smaak na de verliespartij tegen Dalfsen weg te spelen. En dat lukte deels. Het veldspel was prima met een heel dozijn kansen, maar de uitslag niet. Met de 1-1 einduitslag kreeg Lemelerveld twee punten te weinig. 

Op het kunstgras in Emmeloord begon Lemelerveld goed en overtuigend. Toch kreeg het al na 6 minuten een doelpunt om de oren. Na een verdedigende fout kon Gerke Schaap de thuisploeg op voorsprong brengen door met een mooie lob doelman Rik Ramaker te verschalken. De ploeg van Richard Smit kon direct in de achtervolging, had een flink speloverwicht en wist een aantal goede mogelijkheden te creëeren. De Lemelerveldse spitsen hadden echter niet de juiste scherpte in de afronding deze middag. Wesley Vlierman vloog regelmatig over de rechterflank langs zijn tegenstanders, maar zijn voorzetten waren veelal een prooi voor de verdedigers. SC Emmeloord was met snelle counters ook gevaarlijk en had de voorsprong zelfs uit kunnen bouwen, maar beide ploegen gingen rusten met een stand van 1-0.

Met de voor Job Heerink in het veld gekomen Stijn Kogelman kreeg Lemelerveld  na rust meer creativiteit in de ploeg. SC Emmeloord werd met snel combinatievoetbal flink de vernieling in gespeeld, maar de doelman van de thuisploeg bleek een behoorlijke hindernis. Toen in de 60e minuut ook Jordy Lugtenberg mocht invallen, hij verving Jeroen Exel, ging het nog sneller. De ban werd uiteindelijk gebroken door Stijn Kogelman. Na een mooie passeeractie aan de rechterkant schoot hij bij de 2e paal binnen. Lemelerveld rook bloed en ging volop de aanval spelen om de volle winst te pakken. SC Emmeloord kreeg het steeds lastiger, kon aanvallend geen potten meer breken en steeds vaker lagen spelers op de grond met kramp. Alle kansen gingen er niet in en aan de lijn werd al gefluisterd over die oude voetbalregel. Als je zelf niet scoort ….

Maar dit gebeurde niet, waardoor beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een gelijkspel. Voor SC Emmeloord een mooi bonuspunt tegen de koploper, maar voor Lemelerveld zijn er vanmiddag twee punten verloren. Tevreden over het spel en de kansen, maar wel verzuimd om drie punten mee in de bus terug te nemen.

Omdat ook Dalfsen gelijkspeelde, is Lemelerveld nog steeds koploper. Heerde en Stadskanaal wonnen wel en lopen in. Het is spannend bovenin de 2e klasse L.

Volgende week is er een inhaalprogramma, maar onze jongens hoeven gelukkig niet de wei in. Het is immers carnaval. Over twee weken speelt het een thuiswedstrijd tegen Germanicus. Aanvang 14:00 uur op sportpark Heidepark.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Stan Tielbeke, Jeroen Exel (60. Jordy Lugtenberg), Wesley Vlierman, Robin Morrenhof, Job Heerink (45. Stijn Kogelman), Matthias Reimink en Teun in de Wal. 

Geef een reactie

*