Mini toernooi voor JO10-1 en JO9-1 in het PEC Zwolle stadion

0

Zondag 13 januari was het eindelijk zover! We mochten ons meten aan getalenteerde voetballertjes. De jongens van JO10-1 en de jongens en Lieke van JO9-1 mochten op uitnodiging van PEC Zwolle een mini toernooi voetballen tegen de talentjes van PEC Zwolle en N.E.C uit Nijmegen.

In een lange stoet auto’s gingen spelers, trainers/leiders en heel veel ouders en andere belangstellenden om 8.45 uur richting het stadion. Daar aangekomen mochten de spelers zich omkleden in een kleedkamer van de C.S.E. (Centre for Sports & Education). Alle anderen werden ontvangen in het spelershome van PEC. Het binnenkomen in een sportcentrum was voor vele jongens al een hele ervaring. In de gang ligt er een hardloopbaan en op weg naar onze kleedkamer liepen we langs de kleedkamers van de tegenstanders van de dag. Dan is het toch wel gek dat shirtjes van de ploegen van N.E.C. allemaal al netjes opgehangen zijn aan een haakje…

Ook in onze kleedkamer heeft elke speler een eigen plek met daarboven een kapstok met net zoveel haakjes als noppen onder menig voetbalschoen. Een prachtige reactie is dan toch ook: “is deze kapstok echt helemaal voor mij alleen?”

De sfeer is erg goed, jongens en Lieke hebben er allemaal zin in en kunnen niet wachten om het veld op te gaan, maar zoals het hoort lopen we gezamenlijk met alle ploegen tegelijkertijd het hoofdveld van PEC op. Wat opvalt is toch wel het goede materiaal wat die jonge voetballertjes al aan hebben en ook meenemen het veld op. Allemaal zelfde pakjes, handschoentjes en ook hebben ze allemaal een klein balletje mee om aan de zijkant toch maar even met een bal bezig te kunnen zijn.

Maar het meest fantastisch is toch om de kleine kopjes van de plaatselijke VV te zien als ze het grote veld oplopen, met al die tribunes aan de zijkant en daarop ook nog best veel supporters van alle drie de verenigingen. Al snel wordt duidelijk dat wij toch de grootste supporters gare hebben meegenomen.

Na een korte warming-up beginnen de wedstrijden. Voor ons trainers al mooi om te zien hoe een warming-up wordt uitgevoerd en beleefd. Daarin wordt al snel de beleving, passie en fanatisme van de echte ras voetballers duidelijk. Maar als het fluitsignaal klinkt voor de 1e wedstrijd staan beide teams hun mannetje. Beide teams spelen tegen een jaargang jonger dus fysiek doen we goed mee en worden er mooie duels uitgevochten. Er worden door beide teams 4 wedstrijden van bijna 20 minuten gevoetbald, zowel tegen 2 teams van PEC en N.E.C. Een hele belevenis, met mooie doelpunten en acties, ook van onze kant! Zowel JO10 als JO9 weten een wedstrijd te winnen, en de anderen worden (nipt) verloren. Aan het einde van de wedstrijden wordt er nog één lange lint van alle spelers gevormd om het meegenomen publiek te bedanken voor de support.

Daarna snel onder de douche want het was deze ochtend één fantastische belevenis alleen was het weer een grote spelbreker. Het regende continu en de spelers waren tot op het bot nat, wat in de laatste wedstrijd het plezier er een beetje af nam… Maar eenmaal na de warme douche, was het louter en alleen grote glimlachen op de gezichten!

We hebben vandaag wel een nieuwe Virgil van Dijk en Memphis Depay zien rondlopen…

Ouders en andere belangstellenden bedankt voor de support!!!
Dennis, bedankt voor het organiseren.

Spelers, trainers/leiders JO10-1 en JO9-1

Geef een reactie

*