Lemelerveld aan kop na klinkende overwinning

Lemelerveld is het nieuwe jaar begonnen waar het in 2018 mee eindigde: winnen. Op het sportpark Heidepark werd Asser Boys vanmiddag met maar liefst 7-0 verslagen. Door het verlies van Dalfsen gaat Lemelerveld nu, op basis van doelsaldo, aan kop in 2L.

Vanaf het eerst fluitsignaal zette Lemelerveld de bezoekers uit Assen direct onder druk. Asser Boys wist zich geen raad met de tactiek van de thuisploeg en dat resulteerde in de 8e minuut in de 1-0. Stijn Kogelman dribbelde vanaf de achterlijn de zestien in en passeerde hierbij twee tegenstanders. Zijn voorzet belandde via een speler van Asser Boys in het doel. Tien minuten later tekende Jordy Lugtenberg voor de tweede Lemelerveldse treffer. Job Heerink verlengde een hoge bal uitstekend met het hoofd en Lugtenberg tikte de bal vervolgens subtiel over de uitgekomen doelman van Asser Boys. In de 27e minuut tekende Matthias Reimink voor de 3-0 en Kogelman schoot zichzelf vlak voor rust ook op het scorebord, 4-0.

De wedstrijd was vanaf dat moment al lang en breed gespeeld. Toch schoot Lemelerveld na de thee ook weer direct uit de startblokken. Dit resulteerde in de 48e minuut in de 5-0. De mee opgekomen rechtsback Jasper Gerritzen was dit keer het eindstation en verschalkte de doelman van de bezoekers. In minuut 61 was het wederom raak. Kogelman schoot zijn tweede van de middag, en de zesde van Lemelerveldse kant, tegen de touwen.

Na de 6-0 werd de wedstrijd een stuk minder leuk. De thuisploeg nam wat gas terug, maar de bezoekers waren niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Lemelerveld kreeg daarentegen nog wel de nodige kansen, maar het lukte nog niet om de score uit te bouwen. Lemelerveld slaagde er in de laatste minuut toch nog in de zevende treffer te maken. Job Heerink was het eindstation van een zeer fraaie aanval. De aanvaller wist zich wel raad met deze kans en pikte zo ook zijn doelpuntje mee. De uitstekend fluitende scheidsrechter Van Dooren floot direct af, waardoor het publiek, dat ondanks de kou toch in groten getale aanwezig was, de warmte op kon zoeken.

Volgende week speelt Lemelerveld, indien het weer het toelaat, om 14.00 uur uit bij Stadskanaal. De nummer vier op de ranglijst won vandaag met 3-1 van Dalfsen. Een potje waar veel op het spel staat dus en daar kunnen de Lemelerveldse mannen uw steun vast goed bij gebruiken. De spelers en staf gaan met de bus naar Stadskanaal. Mensen die mee willen met deze bus, kunnen zich opgeven via de lijst in de kantine.