Terecht of niet, wel 3 punten voor vv Lemelerveld

0

Lemelerveld had het in de uitwedstrijd tegen Valthermond verre van gemakkelijk. De afgelopen weken werd er lustig op los gescoord, maar tegen kampioenskandidaat Valthermond had het team van Richard Smit het ernstig te verduren. De strijd en de duelkracht van de gastheren was moeilijk te bezweren. Maar uiteindelijk wel met 3 punten in de tas op huis aan.

Lemelerveld stond het eerste half uur flink onder druk van Valthermond en met een bal op de paal naast doelman Rik Ramaker komen de oranje-witten erg goed weg. Lemelerveld stelt daar veel minder tegen over; een bal op het dak, een schotje op goal en een omhaal van Jasper Gerritzen voor de goal van de tegenstander. Vlak voor rust weet Teun in de Wal de bal te onderscheppen en brengt Matthias Reimink in stelling. Tegen de verhouding scoort de behendige spits de 0-1.

Vlak na rust was het even in evenwicht qua veldspel. Valthermond een bal voor langs en een schiet op goal van Reimink. En even daarna weer een mogelijkheid met de kop voor Valthermond. Lemelerveld komt ongeschonden uit die fase. De rumoerige bank van de gastheren brengt daarna een extra man in de voorste linie; een verdediger wordt naar voren gedirigeerd. Al snel heeft dat resultaat, want de 1-1 wordt een kwartier voor tijd binnen geschoten. De verdediger moet weer terug naar zijn plaats. Valthermond gaat op zoek naar de voorsprong. Lemelerveld komt daarbij heel goed weg met een bal die onderkant lat het veld weer in stuitert, nog geen minuut naar de gelijkmaker.

Trainer Smit heeft ondertussen ook vers bloed ingebracht door Jordy Lugtenberg in te brengen voor aangever van het eerste Lemelerveldse doelpunt; Teun in de Wal. De gelukkige hand van wisselen wordt 4 minuten voor tijd zichtbaar. Jordy Lugtenberg schiet beheerst de 1-2 binnen. Geheel tegen de verhouding in, maar het doelpunt telt wel. Bevrijdend was het nog niet echt, dat was het laatste fluitsignaal van de prima leidende jonge scheidsrechter de heer Tempel. Terecht of niet, wel 3 punten voor vv Lemelerveld.

Lemelerveld ontvangt komende zondag FC Assen op het sportpark Heidepark. De wedstrijd staat dan onder leiding van dhr. Eisinga. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Het is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Komt allen!

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Stan Tielbeke, Jasper Gerritzen, Ian Nijenkamp, Joey Nijenkamp, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Matthias Reimink, Stijn Kogelman (89’ Noah Tuïnk), Teun in de Wal (68´ Jordy Lugtenberg) en Job Heerink (88’ Remco Smit).

Geef een reactie

*