Geflatteerde winst voor Lemelerveld

0

De uitslag van het duel Lemelerveld-Zuidwolde (5-2) doet vermoeden dat de thuisploeg oppermachtig was. Dit was niet het geval. Lemelerveld speelde onrustig, slordig en niet goed, maar het won wel.

Nadat Stijn Kogelman voorafgaand aan het duel in het zonnetje was gezet vanwege het bereiken van de mijlpaal van 150 competitieduels en de voorzitter hem als topscorer van het elftal voorhield om er dan vandaag nog maar een paar in te schieten, gingen beide ploegen  van start. Lemelerveld speelde goed en trok volop ten aanval. Stijn Kogelman kapte na twintig minuten zijn man uit en schoot met rechts hard en hoog binnen, waardoor de thuisploeg verdiend op voorsprong kwam. Even later was het opnieuw Stijn die dit keer laag keeper van der Weide passeerde. Stijn tevreden, voorzitter ook.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong gingen de Lemelerveldse supporters er eens even lekker voor zitten, want het zag er toch echt naar uit dat dit een hele leuke middag ging worden. Helaas bleek dat niet het geval. Zuidwolde heeft met Frans Capellen een slimme spits in huis, die vlak na de 2-0 de gasten weer in de wedstrijd bracht. Met een simpele kapbeweging zette hij Stan Tielbeke op het verkeerde been en krulde de bal prachtig achter doelman Rik Ramaker. Lemelerveld raakte hierdoor van slag en het vele balverlies aan beide zijden zorgde voor een zeer rommelig slot van de eerste helft.

Na de thee lukte het Lemelerveld niet om weer in het goede ritme te komen. Knokken op het middenveld met af en toe een aanvalletje, meer zat er in deze fase niet in. Zuidwolde probeerde het vooral met lange ballen op de snelle spitsen, maar echt gevaarlijk konden de gasten ook niet worden. Trainer Smit reageerde door drie wissels achter elkaar in te brengen. Met nog een kwartier op de klok slalomt Stijn Kogelman door de Zuidwolder defensie en wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd. De terechte strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten door Job Heerink; 3-1. Kort hierna komt Rik Ramaker veel te vroeg zijn doel uit en wordt gepasseerd door opnieuw Frans Capellen; 3-2. In de slotfase lukt het dan uiteindelijk wel. Na een mooie combinatie met Teun in de Wal scoort Wesley Vlierman de 4-2 en in blessuretijd tikt Teun in de Wal ook nog de geflatteerde 5-2 binnen.

Een uitslag waar je vooraf natuurlijk voor tekent, maar de wijze waarop Lemelerveld omging met de tegenslag stelde teleur. Hoe dan ook en vooral niet te lang getreurd; drie punten er bij en volgende week naar Germanicus. Aanvang aldaar en let op: 14:30 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer (64. Jaron Hulsink), Ian Nijenkamp, Jasper Gerritzen, Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg (73. Teun in de Wal), Job Heerink, Wesley Vlierman, Stijn Kogelman en Matthias Reimink (68. Jeroen Exel).

Geef een reactie

*