Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht….

0

Lemelerveld heeft alles in het werk gesteld om de wedstrijd tegen Heerde te verplaatsen i.v.m. carnaval. Tegenstander Heerde wilde niet schuiven naar een midweekse datum en de KNVB wenste voor het carnavalsdorp Lemelerveld geen uitzondering te maken. Tja, flexibiliteit, het zal ook wel niet meevallen. En daarom bleef er voor de ploeg van Richard Smit slechts een optie over. Winnen van Heerde en gezamenlijk naar het carnaval. En dat lukte, het werd 4-2 voor Lemelerveld. En dan smaken ze extra lekker.

Ondanks de teleurstelling waren ze er allemaal. Alle spelers waren present en nadat het team een lichte inlooptraining had afgerond, werden ze tijdens de soep verrast door de Prins en zijn Raad van Elf, de jeugdraad en de Heujschudders. Prins Lukus riep de mannen op om Heerde een poepie te laten ruiken en vervolgens samen te komen in residentie Reimink. Elftalleider en voorzitter van de carnavalsvereniging de Sprokkelaars Sander Boerkamp drukte alle spelers stevig de hand en baalde als een stekker dat hij er niet bij kon zijn.

Het potje moest helaas gespeeld worden op het kunstgrasveld, wat de sfeer rondom het duel bepaald geen goed deed. Koud, veel wind en dus onaangenaam en bovendien met slechts een handjevol toeschouwers . Lemelerveld begon voortvarend. Stijn Kogelman zorgde na 9 minuten voor de 1-0, door uit een onmogelijke positie vanaf de achterlijn te scoren. Heerde liet echter zien dat het beschikt over een prima ploeg en de thuisploeg werd flink onder druk gezet. Toch slaagden de oranje witten erin om de voorsprong tot de thee te verdedigen.

Na rust scoorde Raoul Wijenberg de dik verdiende gelijkmaker, maar direct hierna kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Na een voorzet van Jasper Gerritzen tikte Teun in de Wal binnen, 2-1. Hierna kwam Heerde opnieuw terug. Het profiteerde van een zeldzame mispeer van keeper Rik Ramaker, die een harde vrije trap van 25 meter van Mike Bronsink niet wist te stoppen; 2-2. Het spel golfde op en neer en beide ploegen gingen voor de volle winst. Geen oogstrelend voetbal, maar wel volop strijd en werklust. Heerde dacht op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd door de scheidsrechter wegens buitenspel afgekeurd. In de tegenaanval kwam de bal mede door de harde wind plots voor de voeten van de ingevallen Rik Lugtenberg, die de stand op 3-2 voor de thuisploeg bracht. In de slotfase van het duel bracht de andere invaller aan de zijde van Lemelerveld Heerde de definitieve genadeklap toe. Na een prachtige aanval scoorde Matthias Reimink de 4-2.

Het zijn van die dagen die je niet meer vergeet. Bepaald niet gelukkig met de wedstrijddag en flink wat PR hierover, blij met die kantinemedewerkers die toch willen werken, niet over de beste ploeg op het veld beschikken maar wel vaker scoren dan de tegenstander en ook nog een voor wedstrijddagen hele magere omzet in de kantine realiseren. Maar dan wel van het sportpark fietsen met dat ene liedje in je hoofd; “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”.

Oh ja, het bleef nog lang gezellig in de residentie.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof (85. Matthias Reimink), Wesley Vlierman, Jordy Lugtenberg, Jeroen Exel, Teun in de Wal (75. Job Heerink) en Stijn Kogelman (75. Rik Lugtenberg).

Geef een reactie

*