Groningse onverzettelijkheid nekt Lemelerveld

Lemelerveld liep vanmiddag op het sportpark Heidepark tegen de tweede nederlaag aan in deze competitie. Stadskanaal weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag en knokte zich met veel strijd naar de volle winst in Lemelerveld.

Johan Cruijff gebruikte wel eens de tactiek om zijn elftal te prijzen na een nederlaag en om de feestvreugde juist te dimmen bij een overwinning. Geen idee of dit ooit heeft gewerkt, maar laat ik dan toch beginnen om te melden dat dit 1e elftal van Lemelerveld naar mijn mening het beste team (alle 16 spelers) is wat ik mijn periode als speler, elftalleider of voorzitter van de vv Lemelerveld heb meegemaakt. Met dit surplus aan kwaliteit, onderlinge concurrentie en spelplezier kun je volgens mij nog heel ver komen wanneer je deze groep een beetje bij elkaar weet te houden. En natuurlijk reken je er dan op dat na een afgetekende winst van 7-0 op Heerde Lemelerveld dezelfde lijn weet door te zetten. Maar dat zat er absoluut niet in vandaag.

Lemelerveld begon goed en liet in de beginfase van het duel zien dat het een kandidaat is voor de bovenste plekken in de 2e klasse L. Na een kwartier kwam het op voorsprong, nadat de bal voor de voeten kwam van Jeroen Exel, die heel zuiver de bal naast doelman Geerlings van Stadskanaal schoof, 1-0.  Een verdiende voorsprong op dat moment, maar de gasten uit Groningen lieten zich niet uit het veld slaan. Met veel inzet en strijd probeerden ze de gelijkmaker te scoren en namen ze het initiatief in de wedstrijd over. Doelman Rik Ramaker van Lemelerveld had na het openingsdoelpunt voor een aantal opeenvolgende onnauwkeurigheden en dit zorgde er mede voor dat er zich een toenemend vertrouwen bij de gasten ontwikkelde dat er warempel iets te halen viel in Lemelerveld. Maar dezelfde Ramaker zorgde met zijn reddingen er ook voor dat de thuisploeg wel met een 1-0 voorsprong naar de thee kon.

Na rust gaf Stadskanaal helemaal vol gas en Lemelerveld kon weinig meer doen dat tegenhouden en hopen op een snelle uitval. Alle tweede ballen waren voor de gasten en de druk werd steeds groter. Een kwartier voor tijd kwam Stadskanaal op gelijke hoogte via Roy Tolbert, maar bijzonder was dat hierna Lemelerveld weer beter begon te spelen. Met volop kansen aan beide kanten bleek de ploeg van Rick Slor de gelukkigste. In de 87e minuut zorgde de gevaarlijke Sten Vos voor de 1-2 en zorgde uiteindelijk voor de verdiende overwinning. Niet qua kansenverhouding maar wel qua veldoverwicht.

En zo staat de ploeg van Richard Smit weer keurig met beide beentjes op de grond. Dan kun je wel een heel goed elftal hebben met heel veel potentie, maar desondanks druip je met een nederlaag af. En ook daar kun je weer van leren, mannen.

Volgende week is Lemelerveld vrij. De volgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op 18 november in en tegen de rode lantaarndrager Erica. Aanvang aldaar 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Stan Tielbeke, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Jordy Lugtenberg (80. Teun in de Wal), Stijn Kogelman (68. Matthias Reimink), Job Heerink en Wesley Vlierman.