Verslag 7:7 bij ASC’ 62 Dalfsen

Naast het veteranenvoetbal op zondag speelt er nu ook een deel van de groep 7 tegen 7 op een vrijdagavond. 21 september was de eerste editie al in Vilsteren en afgelopen vrijdag 12 oktober vond de tweede ronde plaats bij ASC’ 62 in Dalfsen. Normaal gaan we met een groep van 9 spelers op pad. Afgelopen vrijdag waren David, Herke, Mark, Marc, Arjan, Jeroen, Raymond, Ronny en Eduard opgeroepen om te spelen. Onze eerste tegenstander was Dalfsen 1 met o.a. Stefan Buitenhuis en Michel Lucas in de gelederen. Een wedstrijd duurt een half uur en wordt afgewerkt op een half veld. We knokten hard voor de eerste punten in dit toernooi en kregen zelfs kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden net om zeep geholpen en eenmaal werd het aluminium geraakt. Het was Dalfsen 1 die na ongeveer een kwartier op voorsprong kwam. Een speler van Dalfsen 1 schoot de bal lekker diagonaal in de hoek, waarbij het zicht van doelman, Eduard enigszins belemmerd werd, maar hij zat wel, 1-0. Vanuit een voorzet op maat kon Dalfsen niet veel later de 2-0 inkoppen. Bij de 3-0 werd op het middenveld de bal even verloren aan de tegenstander en konnen de gastheren dit simpel uitspelen. Dit was ook de einduitslag van deze wedstrijd, maar de score had nog hoger kunnen uitvallen. Gelukkig bleef de schade beperkt, maar er werd best wel goed gevoetbald door de oranje witten, maar we hadden het geluk net niet aan onze zijde. Het geheim is dat je bij balverlies direct weer zo compact mogelijk staat om de bal zo snel mogelijk weer in je bezit te krijgen en van daaruit d.m.v. snel te spelen ineens toe te slaan. Ook moet je op de verdeling in het veld letten, want je wilt natuurlijk niet verrast worden. Dat beloofde wat voor de tweede wedstrijd. Deze werd afgewerkt tegen Hoonhorst 1. Lemelerveld wachtte nog steeds op de nodige punten. Leiders Richard en Peter lieten hun tactische brein goed werken en dat pakte direct goed uit, want het was Jeroen die ons al binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong schoot. Hij schoot de bal goed geplaatst met rechts binnen. Doelman Eduard moest flink aan de bak en kreeg de nodige schoten te verwerken, net als in de eerste wedstrijd, maar deed het prima en behoedde Lemelerveld voor de nodige tegendoelpunten. Het tweede duel vonden we elkaar veel beter en kregen legio mogelijkheden om de wedstrijd al vroegtijdig in het slot te gooien. De passes kwamen net niet op de stropdas van de voorwaartsen. Een tweede doelpunt van L’veld leek de achterlijn van Hoonhorst te zijn gepasseerd, maar dat werd niet helemaal goed waargenomen door de leidsman in het veld. Vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker, want een schot van Hoonhorst werd van richting veranderd door Raymond en verdween pardoes in het netje, 1-1. Jammer, want dit had een driepunter moeten zijn, maar het bleef bij 1 puntje! Toch was het eerste punt binnen geharkt. De volgende editie wordt afgewerkt op sportpark Heidepark in L’veld op 2 november. Daarna werd het feest nog even voortgezet met een derde helft in de voetbalkantine van ASC’ 62. Daarbij willen we de organisatie bedanken.

Eduard van Tolij (speler VE 1)