Sporthallen Heidepark

De renovatie van de kleedkamers van de sporthal is inmiddels achter de rug. Na deze opknap beurt hopen we er nog jaren mee vooruit te kunnen. Dit is voor ons een goed moment om voor enkele zaken aandacht te vragen.

We zien dat het gebruik van Heidepark Sport toeneemt. Steeds meer partijen (ook van buiten Lemelerveld) maken gebruik van de hallen of de oude sporthal kantine. Gasten voelen zich erg welkom op ons sportpark  en gelukkig is er vaak ook ruimte voor deze gasten. Regelmatige sporters uit Lemelerveld weten de weg wel te vinden naar de hallen en kleedkamers. Voor gasten is het echter nog wel eens zoeken. Om die reden hebben wij bij de entree een Tv-scherm opgehangen. Daarop kunnen we aangeven welke gebruikers/sporters in welke hal, kleedkamer en zaal worden verwacht. Zeker op drukke dagen is overzichtelijker om op het TV scherm de indeling weer te geven. Zo wordt de beschikbare capaciteit het beste gebruikt en wordt er voorkomen dat twee/drie teams tegelijk moeten douchen in één kleedkamer. De beheerders  Jan Grondman en Bennie Mensink maken de indeling van de kleedkamers aan om ze vervolgens om het TV scherm weer te kunnen geven.

Daarnaast was er enige onduidelijkheid over EHBO. Stichting Sportbelangen verhuurt alleen de ruimte. Een sporthal in Lemelerveld is alleen mogelijk door vrijwillige beheerders. Bij sommige momenten (bijvoorbeeld schoolgymnastiek) is er helemaal geen beheerder. Zaken als EHBO dienen daarom door de verenigingen zelf geregeld te worden. Natuurlijk helpen onze beheerders graag als er iets aan de hand is. Enkelen zijn zelf gediplomeerd EHBO-er en springen in het geval van een ongeluk natuurlijk direct bij.  Wij kunnen alleen niet garanderen dat er altijd een beheerder met EHBO aanwezig is. Wel staan er in beide hallen EHBO-koffers waarmee de eerste behandeling in het geval van een ongeval kan worden verricht.

Ook willen we bij de trainers/begeleiders van de teams aandacht vragen voor het opruimen van troep na het gebruik van de kleedkamers. Te vaak blijven er (teveel) tissues, shampoo flessen en dergelijke liggen. Wij vinden dit vervelend voor het aansluitende team die de kleedkamer gebruikt. Als het laatste lid van het team de kleedkamer verlaat, dan graag de deur naar de gang openlaten staan. Dat zorgt voor ervoor dat de kleedkamer beter kan drogen en dat anderen weten dan dat ze naar binnen kunnen gaan zonder dat er nog iemand uit de douche kan komen.

Tot slot nog de volgende punten:
–       A.u.b. de tassen in de tassenrekken (en niet in de lounge/bij de voordeur);
–       A.u.b. omkleden in kleedkamers en niet op de banken/toilet in de lounge;
–       Na gebruik van materialen in de hal, deze graag op de plek terugzetten.

Het is onze ambitie om in Lemelerveld een optimale binnensport accommodatie aan te bieden welke voor verenigingen/scholen ook nog betaalbaar is. Nu de renovatie van de kleedkamers achter de rug is, gaan we nog eens informeren naar een betaalbare oplossing voor meer tribune capaciteit in de spelzaal.

Alvasty bedankt voor ieders medewerking. Mochten er verder nog verbeterpunten of tips zijn dan horen we dit natuurlijk graag!