Lemelerveld 1

Enerverende derby

Na 12 jaar stond de derby sv Dalfsen tegen Lemelerveld weer op het programma. Lemelerveld verloor de wedstrijd nipt, in Dalfsen werd het 3-2. Vele supporters zagen een enerverende pot voetbal op een goede grasmat op sportpark Gerner. Al vroeg in de wedstrijd heeft Lemelerveld een goede mogelijkheid om de score te openen. Na een corner wordt te laat geschoten op doel waardoor de open linkerhoek niet wordt gevonden. Dalfsen heeft snel daarna een prima mogelijkheid, na het uitkappen van Ian Nijenkamp door zijn tegenstander. Het schot gaat rakelings naast het doel van Rik Ramaker.

Lemelerveld heeft het meeste balbezit en speelt de bal in rap tempo rond. Dalfsen laat Lemelerveld komen, maar de gastheren komen wel op voorsprong. Na drie keer schieten op goal ligt de bal toch tegen het net. Met een paar knappe reddingen kan keeper Ramaker daar niets aan doen. Luc van der Vegt is aan Dalfser kant de gelukkige met zijn 1-0.

De eerst volgende aanval na het doelpunt wordt Matthias Reimink onderuit gehaald net buiten de zestien, als hij alleen op doel af gaat. De scheidsrechter geeft slechts een gele kaart aan de overtreder, waar een rode kaart de enige juiste kleur zou zijn geweest. De toegekende vrije trap wordt door Reimink schitterend in de bovenhoek binnen geschoten. De 1-1 is een feit en de stand weer gelijk. Vlak voor rust kapt Remco Hultink van Dalfsen zich vrij van zijn tegenstander en schiet de 2-1 binnen. Lemelerveld moet weer in de achtervolging, maar gaat toch rusten met een achterstand.

In de tweede helft heeft Lemelerveld een rommelige fase, waarin het verzorgde spel even naar de achtergrond is verdwenen. Hard gewerkt wordt er wel en Jaron Hulsink staat goed opgesteld om een bal van de doellijn te werken. Wesley Vlierman sluit deze fase af moet een fraai afstandsschot en brengt de stand op 2-2.

Dalfsen komt er elke keer gevaarlijk uit en kopt de bal 20 minuten voor tijd op de lat. In de laatste minuut wordt na duw- en trekwerk een penalty toegekend aan Dalfsen. Sjoerd Klarenbeek pakt dit toegekende cadeautje uit en scoort 3-2. Het gepromoveerde Dalfsen  doet het goed na twee wedstrijden in de 2e klasse L met 6 punten, waar Lemelerveld het voor als nog moet doen met 1 punt. Volgende week zondag gaat de reis naar Beilen, aanvang 14:00.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen, Ian Nijenkamp,  Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Matthias Reimink (65’ Jordy Lugtenberg), Stijn Kogelman, Wesley Vlierman (88’ Stan Tielbeke) en Job Heerink.