Eerste punt in deze competitie

De thuiswedstrijd van Lemelerveld tegen Rolder Boys eindigde in een terecht gelijkspel. Aan het eind van het duel stond op het scorebord 2-2, waarmee beide ploegen wel tevreden mee waren.

Voorafgaand aan het duel ontving Joey Nijenkamp de Lenferink bokaal omdat hij door de supporters als Speler van het Jaar van vorig seizoen werd verkozen. Rik Ramaker werd hierna door de voorzitter in de bloemen gezet omdat hij de mijlpaal van 150 competitiewedstrijden in de hoofdmacht heeft bereikt.

Het begon beroerd voor de ploeg van Richard Smit. Even niet opletten en na drie minuten sta je al op 0-1 achterstand door een doelpunt van Frank Suurd. Hierna kwam Lemelerveld beter in de wedstrijd. In de 16e minuut zorgde Stijn Kogelman met een mooi schot voor de gelijkmaker; 1-1. Lemelerveld behield het beste van het spel en vlak voor rust was het opnieuw Kogelman die de thuisploeg op voorsprong zette. Na een goede passeerbeweging schoot hij opnieuw van buiten de zestienmeter hard binnen. Zuur voor Lemelerveld was het dat Joey Nijenkamp geblesseerd het veld moest verlaten na een verkeerde val.

Na rust bleek dat Rolder Boys een tandje had bij geschakeld en zette het Lemelerveld flink onder druk. Keer op keer stond keeper Ramaker samen met zijn verdedigers op de goede plek en lukte het Lemelerveld warempel om met snelle counteraanvallen gevaarlijk te worden. Hoewel Rolder Boys in deze fase een groter speloverwicht had, had Lemelerveld de wedstrijd via Wesley Vlierman en Stijn Kogelman in het slot kunnen gooien. En dan weet je dat die aloude voetbalwet kan opgaan.  In de 72e minuut scoorden de gasten na een mooie aanval over de rechterkant de verdiende 2-2. Beide ploegen probeerden hierna nog de winst binnen te slepen, maar gescoord werd er niet meer.

De eerste wedstrijd van deze competitie eindigde dus in 2-2. Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Dalfsen. Een echte streekderby dus, waarbij uw steun van harte welkom zal zijn. Aanvang in Dalfsen; 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hautpmeijer, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp (40. Ian Nijenkamp), Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Jeroen Exel, Teun in de Wal (65. Wesley Vlierman), Stijn Kogelman en Job Heerink (80. Matthias Reimink).