VV Lemelerveld

Lemelerveld en de kansen

Lemelerveld kon de allerlaatste wedstrijd van het seizoen niet winnend afsluiten, ondanks vele kansen werd het in Ruinerwold 4-3.

Al na 5 minuten keek Lemelerveld tegen een achterstand aan. Een lepe hoge bal werd over doelman Rik Ramaker binnen geschoten. De tegenstander zag dat Ramaker ver voor zijn doel stond en schoot goed raak. Lemelerveld kon dus direct in de achtervolging en deed dat ook. Matthias Reimink komt er goed door en kan de bal vlak voor de achterlijn nog op goal schieten. Hij schiet de bal via de tegenstander over de doellijn. Na een half uur spelen wordt er verkeerd uitverdedigd en komt Ruinerwold op 2-1. Opnieuw een voorsprong voor de gastheren. Vlak voor rust wordt aan beide kanten nogmaals gescoord. Een vrije trap komt uiteindelijk op de paal terecht. Uit de rebound komt Ruinerwold op 3-1. Robin Morrenhof gaat al slalommend door de verdediging van de tegenstander en schiet de 3-2 binnen. Dit is tevens de ruststand.

Na rust komt Lemelerveld op 3-3 door een doelpunt van Stijn Kogelman. Lemelerveld dringt Ruinerwold terug en heeft vele kansen om zelf op voorspong te komen. Enerzijds wordt er te lang door gecombineerd en aan de anderzijds wordt er niet met precisie op goal geschoten. Lemelerveld heeft wel het meeste balbezit, maar Ruinerwold gaat effectiever om met de kansen die zij krijgen. De 4-3 valt ook weer in een fase van onachtzaamheid in de verdediging. Waar je denkt aan een doelpunt voor de oranjewitten, valt de bal weer binnen voor de roodwitten uit Ruinerwold. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kan de stand 4-3 de boeken in.

Lemelerveld kan terug kijken op een prima debuutjaar in de 2e klasse L Noord. Deze klasse leidde ons door dorpen en gehuchten, langs vaarten en sloten waar we doorgaans niet eerder waren geweest. We troffen tegenstanders uit maar liefst 6 verschillende provincies.

De eerste acht wedstrijden was gewenning nodig aan de speelwijze en duelkracht van de tegenstanders. De koude winter bracht al een vroege lente; de resultaten in die periode leverde een enorme klim op uit de diepe krochten van ranglijst. De manschappen van trainer Richard Smit klommen uiteindelijk op naar de 7e plek in de ranglijst, met 36 punten uit 26 wedstrijden. VKW uit Westerbork werd met ruime voorsprong kampioen. Raptim uit Coevorden degradeerde uit de 2e Klasse L. Lemelerveld is volgend seizoen dus weer te bewonderen in de 2e klasse.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker,  Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Wesley Vlierman, Jeroen Exel (46’ Rik Lugtenberg), Jordy Lugtenberg (70’ Leon Veenemans), Matthias Reimink en Stijn Kogelman (70’ Roel Posthoorn).