Eind goed = al goed

Uit bij Albatross in Uchgelen sloot het 2e elftal zondag 27 mei een bewogen seizoen af met een fraai 2-3 overwinning. Jorik Smit en A1 speler Melvin Lorkeers scoorden en Sil Huijsmans kopte fraaie de winnende 2-3 binnen. Terugkijkend kunnen we concluderen dat de eerste seizoenhelft  moeizaam verliep en sprokkelden we de punten bij elkaar. Na de winterstop bleek de chemie tussen de spelers en trainer Jos Paul uitgewerkt en werd afscheid genomen van de Eibergse oefenmeester. Balvaste  middenvelder Len Sibelt haakte met knieproblemen en operatie al snel af en ook verdediger Rutger Kuttschruiter raakte langdurig geblesseerd. Door het wegvallen van beide sterkhouders was er een periode van ups en downs. Rudy Keijzer werd bereidt gevonden de taken van Jos Paul over te nemen. De Raaltenaar, al ruim 12 jaar actief als jeugdtrainer en hoofd opleidingen bij onze club, zorgde voor een frisse wind. Er werd harder getraind en dat leidde er toe dat er in de slotfase van de competitie goede wedstrijden werden gespeeld die de broodnodige punten opleverden. Daarbij mag ook de rol van de routiniers uit het derde elftal niet worden onderschat. Rob Grefelman, Jasper Hulsink, Tom Eilert en Arjan Morrenhof waren jarenlang vaste waarden in het eerste elftal. Ze zorgden bij ons  in een aantal wedstrijden voor de nodige stabiliteit en punten. Ook trainer Leon Cents leverde als coach een aantal wedstrijden een mooie bijdrage. We bleven daardoor net uit de na-competitie. Vervelend waren de vele blessureperikelen. Wouter van de Kolk en Daan Endeman, maar ook door de sleutelbeenbreuk van Remco Smit moest er vaak een beroep gedaan worden op spelers van de A1. De jonkies uit de A1 hielden zich opvallend gemakkelijk staande in het fysieke voetbal bij de senioren.

Vandaag bij Albatross was er het afscheid van centrale verdediger Marko Hazelhekke. De liefde bracht hem jaren geleden van Heeten naar Lemelerveld. Het liefje  verdween maar

de liefde voor de vv Lemelerveld bleef bestaan. Aanvoerde Robin Vlierman overhandigde een mooie bos bloemen en Marko zien we vast nog terug achter de draaitafel in de regio waar hij met zijn muziek zorgt voor gezellige feestjes!

Voor de technische commissie ligt er een belangrijke taak een evenwichtig tweede elftal samen te stellen voor het komende seizoen. Allereerst zal er een nieuwe trainer gevonden moeten worden. Voor die trainer ligt er een mooie uitdaging met een aantal talentvolle jeugdspelers die overkomen uit de A1.  Het blijft jammer dat spelers die stoppen bij het eerste elftal niet enkele jaren als leermeesters de jeugd bij de hand willen nemen in het 2e elftal maar in vriendenteams in een van de lagere teams gaan spelen.

Tot slot heel veel dank aan al die spelers uit het 3e, 4e, 8e en  A1 die bereidt waren bij ons aan te sluiten. Dank ook aan clubman en grensrechter Henk Zwakenberg. Naast zijn rol als KNVB scheidsrechter op de zaterdag is Henk bijna alle wedstrijden onze  uiterst betrouwbare en goudeerlijke grensrechter. Dat kunnen niet zo heel veel clubs in hun verslagje schrijven.

Columbia 2 is de terechte kampioen, Albatross  en WVV 34 spelen nacompetitie voor promotie. Activia 2 degradeert, Groen-Wit 2 en Witkampers 2 spelen na-competitie voor klasse behoud.

In juni is er nog de altijd super gezellige  Jan Hagedoorn Memorial en het 2e weekend van Juli het teamweekend met afsluitende barbecue.

Gezocht voor het nieuwe seizoen naast een nieuwe trainer ook een nieuwe leider want na een aantal prachtige jaren wil ik meer vrijheid op de zondagen. Jongens allemaal bedankt voor jullie inzet, gezelligheid en betrokkenheid.

Anton Sibelt