Dedemsvaart steelt de punten in Lemelerveld

De laatste thuiswedstrijd van Lemelerveld in deze competitie werd teleurstellend verloren. Dedemsvaart profiteerde optimaal van het gebrek aan scorend vermogen van de oranje-witten. Het werd 1-3.

In de eerste helft gaf Lemelerveld vol gas. Dit resulteerde al snel in een prima aanval en een bal op de lat. Lemelerveld was in deze fase veel sterker, maar moest wel flink slikken toen scheidsrechter Alkema een gemakkelijke strafschop toekende aan de gasten uit Dedemsvaart na een vermeende handbal door Roy Hauptmeijer binnen de beruchte lijnen. De strafschop werd feilloos binnen geschoten door Reamon Knol. Lemelerveld kwam echter snel weer terug, Stijn Kogelman ronde na een prima aanval af en klopte de Lemelerveldse goalie van Dedemsvaart, Daan Zwinselman. Lemelerveld had hierna vele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar de lat bood keer op keer bescherming boven Zwinselman. Maar liefst drie keer voorkwam het Lemelerveldse aluminium de nekslag voor de gasten. Jordy Lugtenberg werd er moedeloos van. Beide ploegen konden met een 1-1 ruststand naar de thee.

Na rust had Lemelerveld weliswaar een licht veldoverwicht, maar echte doelrijpe kansen werden schaars. Een harde schuiver van Danny Kuiper in de 50e minuut stuiterde door het harde veld over de hand van doelman Ramaker en bracht de gasten opnieuw op voorsprong. Lemelerveld kon opnieuw in de achtervolging en Dedemsvaart kon naar hartelust gebruik maken van de ruimte die zou komen. Stijn Kogelman was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot kon door Zwinselman nog uit de hoek worden geranseld. In de blessuretijd zorgde Dilan van Bree uit de counter voor de einduitslag, 1-3.

Een aloude voetbalwet ging weer eens op. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Maar ja, niet getreurd, dit kan ook gebeuren. Dedemsvaart kan zich opmaken voor de nacompetitie omdat ze de periodetitel van kampioen VKW overnemen en Lemelerveld eindigt in het linkerrijtje in de 2e klasse. Een prima resultaat en het is voor het eerst dat Lemelerveld zich weet te handhaven op dit niveau en dat is een compliment waard voor de ploeg van Richard Smit.

Volgende week speelt Lemelerveld de laatste wedstrijd tegen Ruinerwold, dat al veroordeeld is tot de nacompetitie om klassebehoud. Aanvang in Ruinerwold 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer (65. Joey Nijenkamp), Robin Morrenhof, Jaron Hulsink, Jasper Gerritzen, Jeroen Exel, Wesley Vlierman, Job Heerink (65. Rik Lugtenberg), Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg, Matthias Reimink (80. Mark Meijer).