Tekort

Een uitwedstrijd bij een echte zaterdagclub. In Rijssen op bezoek op het prachtige sportcomplex van Excelsior’31 om daar te gaan voetballen tegen de plaatselijke JO15-3. Bij aankomst waren onze voetbalvrienden van JO13-3 al op het hoofdveld aan het spelen. Wij mochten vandaag op zoek naar veld 8. En dat ligt dan bijna weer in Nijverdal, zo groot is het terrein van de hoofdklasser.

Zonder Jasper (met JO13-1 mee) maar met Rowell op doel waren we in de eerste helft de onderliggende partij. Excelsior’31 was beter in staat om tot goed aanvalsspel te komen. Ons gevaar moest uit diepe ballen komen die dan een keer goed zouden moeten vallen. Na een aarzelend begin, kregen we een beetje grip op de wedstrijd. Temeer omdat we verdedigend (Melle voorop) een uitstekende pot speelden. Met veel strijd gingen wij de duels aan. Helaas waren de eerste kansjes voor de Rijssenaren in het Rood/wit. Slechts eenmaal werden we zelf gevaarlijk. Een schot van Remco verdween net langs de verkeerde kan van de paal. Aan de andere kant ontsnapte Youssef aan onze aandacht. De vlugge rechterspits wist te ontsnappen en stiekem de bal binnen te tikken. 1-0 voor de thuisploeg.

In het verdere verloop van de wedstrijd probeerden we het wel, maar lukte het ons niet om tot gedegen aanvallen te komen. En omdat de rood/witten er goed op zaten, kwamen we niet aan gevaar in de vijandelijke zestien toe. Het was zo’n wedstrijd om heel sneaky te scoren en dan stiekem een puntje meenemen. Eenmaal werd gastspeler Stan gevaarlijk, maar die bal viel net verkeerd om strak uit te halen. We wamen tegen deze tegenstander gewoon tekort. Hard werken alleen was vandaag niet voldoende. Desondanks hebben we genoten van een drukke dag zaterdagvoetbal in Rijssen.