Ruime overwinning op Raptim

Met een ruime en verdiende 5-1 overwinning op rode lantaarndrager Raptim uit Coevorden is Lemelerveld nagenoeg verzekerd van klassebehoud in de 2e klasse. En dat zou voor de eerste keer zijn in de historie van onze club. Onder zomerse omstandigheden bleek de ploeg van Richard Smit veel sterker dan Raptim.

Na zeven minuten was het al raak. Uit een hoekschop schoot Teun in de Wal prima binnen en zorgde voor de 1-0 voorsprong. Hierna volgden de kansrijke momenten aan beide kanten zich in razendsnel tempo op, met de bal op de paal nog als grootste kans voor de gasten uit Coevorden. In de 42e minuut bracht een keurige pass van Teun in de Wal Jordy Lugtenberg alleen voor de uitstekende keeper van Raptim en de Lemelerveldse aanvaller faalde niet in de afronding, 2-0. Lekkere goal, vlak voor rust.

Na de thee probeerde Raptim nog weer in de wedstrijd te komen, maar was aanvallend eigenlijk machteloos. Na twintig minuten in de tweede helft was het opnieuw Teun in de Wal die de wedstrijd in het slot gooide met een mooie stift. Tien minuten later kwam Raptim op 3-1 na een lage schuiver van Lars Meppelink, maar direct vanaf de aftrap passeerde Robin Morrenhof drie tegenstanders en speelde Stijn Kogelman aan. De ingevallen linkspoot stelde de eveneens ingevallen Matthias Reimink in staat om het verschil weer op drie doelpunten te brengen; 4-1. Job Heerink dacht kort hierna eveneens te scoren, maar zijn treffer werd op advies van de grensrechter heel verrassend en onterecht afgekeurd. Job kwam uiteindelijk wel op het scoreformulier, omdat hij een strafschop feilloos binnenschoot. En hierbij bleef het. Een ruime en verdiende overwinning op Raptim, dat alle zeilen moet bijzetten om nog in aanmerking te komen voor een nieuwe jaargang in de 2e klasse. Lemelerveld kan langzamerhand gaan wennen aan het feit dat het na een moeilijke start ook volgend jaar weer 2e klasse speelt.

Aanstaande donderdag 26 april speelt Lemelerveld een inhaalduel in en tegen Valthermond. Aanvang aldaar 20.00 uur. U bent van harte welkom.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Roy Hauptmeijer, Jaron Hulsink, Jeroen Exel, Wesley Vlierman (70. Matthias Reimink), Robin Morrenhof, Jordy Lugtenberg, Teun in de Wal (65. Stijn Kogelman) en Rik Lugtenberg (65. Job Heerink).