Lekkere overwinning

Lemelerveld boekte in het thuisduel tegen SC Erica een dik verdiende overwinning. De uitslag van 3-0 was eigenlijk nog veel te laag, maar de drie punten bleven wel in Lemelerveld.

Het begin was rommelig. Op een hobbelig veld hadden beide ploegen zichtbaar moeite om in het goede ritme te komen. De gasten uit het gelijknamige dorp uit Drente kregen na 10 minuten een enorme kans, maar de spits van SC Erica schoot net naast. Na deze waarschuwing kreeg de thuisploeg de wedstriijd onder controle. Rik Lugtenberg opende de score en zorgde in de 23e minuut voor de verdiende voorsprong en vlak voor rust was het Jordy Lugtenberg die na een snelle aanval over de linkerkant de 2-0 voor zijn rekening nam. Met deze comfortabele voorsprong van 2-0 was het prettig rusten.

Na de thee ging de ploeg van Richard Smit in een nog hoger tempo door. De Lemelerveldse defensie stond als een huis en Robin Morrenhof kreeg alle ruimte om vanuit de laatste linie door te schuiven. De druk op de defensie van SC Erica werd dusdanig hoog dat de kansen voor de thuisploeg om de score op te voeren groter en groter werden. Helaas zonder resultaat, steeds weer stuitte het op doelman Joost Schrik. Voor hem was het helemaal zuur dat een mislukte voorzet van de ingevallen Stijn Kogelman over hem heen in het doel belandde, 3-0. “ Dat dwing je af, zo’n doelpunt”, sprak de spits na afloop van de wedstrijd, terwijl hij met een glimlach om zijn mond het sportpark afwandelde.

Een lekkere overwinning voor Lemelerveld, wat door de winst goede zaken deed op de ranglijst. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd, dan tegen SV Olyphia. Aanvang op ons sportpark 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Robin Morrenhof, Roy Hauptmeyer, Jeroen Exel, Rik Lugtenberg, Wesley Vlierman (78. Remco Smit), Jordy Lugtenberg, Matthias Reimink (65. Stijn Kogelman) en Teun in de Wal (67. Job Heerink)