De wedstrijd winnen in twee minuten

Lemelerveld won vanmiddag het thuisduel tegen SV Olyphia met 2-0 en deed daarmee uitstekende zaken in de strijd om de handhaving in de 2e klasse. Het duel werd door twee doelpunten binnen twee minuten beslist.

Beide ploegen konden de punten goed gebruiken, waardoor er zeker enige druk op het duel zat. Na een voorwedstrijd van onze voetbalschool, kwamen de jongste leden samen met de spelers het veld op en met het prachtige weer leverde dat weer veel supporters op langs de lijnen van het hoofdveld op sportpark Heidepark. Het weer vergoedde gelukkig veel, want van een mooi en hoogstaand duel was vanmiddag geen sprake. Rommelig voetbal van twee ploegen die hard werkten, maar mede door het hobbelige veld niet aan goed voetbal toekwamen. Na een half uur besliste Lemelerveld het duel omdat Teun in de Wal na een hoekschop prima binnenkopte en twee minuten later speelde Stijn Kogelman zich goed vrij en tekende voor de 2-0. De gasten uit Noordwolde trachten hierna weer in de wedstrijd te komen, maar waren machteloos in aanvallend opzicht.

Na de rust werd het niet bepaald beter. SV Olyphia viel wel aan, maar vond steevast de uitblinkende doelman Rik Ramaker op zijn weg. De Lemelerveldse aanvoerder hield zijn defensie goed scherp en toonde door zijn vele reddingen aan dat hij een belangrijke speler is in het team van trainer Richard Smit. Ook de thuisploeg kreeg volop kansen om de score uit te breiden, maar teveel spelers misten de goede vorm om voor een hoge uitslag te zorgen. En daarmee doofde het duel als een kaarslicht uit, maar wel met gunstige score voor Lemelerveld.

Door de winst stijgt Lemelerveld naar de 7e plek op de ranglijst en staat het warempel in het linkerrijtje. Wie had dat gedacht na een hele moeilijke start in deze 2e klasse L Noord. Het klassebehoud in de 2e klasse, een unicum in de historie van Lemelerveld, ligt binnen handbereik. Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Beilen, dat vandaag met 0-1 won van Stadskanaal. Aanvang in Beilen 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeyer (80. Remco Smit), Joey Nijenkamp, Robin Morrenhof, Jasper Gerritzen, Wesley Vlierman, Jeroen Exel, Rik Lugtenberg (60. Job Heerink), Teun in de Wal, Stijn Kogelman en Jordy Lugtenberg (60. Matthias Reimink).