Bewussie

Natuurlijk, de competitie is door al die afgelastingen nog maar net bezig. Maar bij het opmaken van de tussenstanden is Lemelerveld JO15-2 ergens onderaan die ranglijst te vinden. Niet zo belangrijk vinden zij zelf, maar toch is het altijd mooier om betere rapportcijfers te laten zien. Deze zaterdag op bezoek bij Raalte JO15-1. Voor de winterstop speelden wij ze helemaal van de mat in een wedstrijd waarbij alles lukte. En iedere kans raak was. Met 10-0 sloten we dat potje op ons eigen sportcomplex Heidepark af. Een ploeg op zoek naar revanche is soms lastig om tegen te spelen. We maakten onze borst dus nat (en zeker zo prettig met dit warme weer) voor stevige pot voetbal.

De verzamelplek voor uitwedstrijden zijn de banken bij de entree langs het hoofdveld van ons sportpark. Even samen naar JO13-1 kijken en dan op weg naar Raalte. Het zal ongetwijfeld puur toeval zijn, maar het kan ook een bewussie zijn dat onze voorzitter ons moed in sprak voor de wedstrijd. Misschien had hij zelfs de stand op de ranglijst gezien maar hij zal ongetwijfeld gewoon voetbal zijn wezen kijken.

In Raalte mochten we op kunstgras spelen. De favoriete ondergrond van de mannen. Vanaf het begin werden de mouwen opgestroopt om het de Blauw-Witten zo lastig mogelijk te maken. En zelf kwamen we ook tot goede aanvallen en schoten van afstand. Die ballen verdwenen net langs de verkeerde kant van de paal. Bij één van de aanvallen stoomde de inschuivende laatste man Jorn mee naar voren. Langs de kant leek het er op dat hij wilde schieten. Die bal ging net aan het doel voorbij. De attent spelende Remco schatte de situatie goed in en kon de bal van Jorn oppikken, goed aannemen en omzetten in een doelpunt. De technische staf complimenteerde Jorn met zijn doelpoging en Remco met het attente handelen. Volgens Jorn was de bal op Remco echter een bewussie. Dus geen doelpoging maar een pass op een medespeler… Aan de andere kant mochten we de handen dichtknijpen dat we geen strafschop tegen krijgen. Twee minuten voor de rust werd de bal wel op 18 meter gelegd voor een vrije trap na een overtreding. Jasper werd daarbij gepasseerd zodat we met gelijke stand aan de ranja konden.

In de tweede helft kwamen we eigenlijk wel goed aan voetballen toe. Hun beste speler werd keeper waardoor hun aanvallende gevaar aardig werd ingedamd. Daarbij waren we verdedigend goed alert en kon Jasper enkele keren beslissend optreden. Onze aanvallen resulteerden en enkele mooie kansen. Die ballen verdwenen naast het doel of misten kracht om gevaarlijk te worden. Gelukkig kon Ian een keer door de defensie dribbelen en goed inschieten van een meter of vijftien. Doelpunt en een 1-2 voorsprong!! Voor de rest was het hard werken en knokken voor balbezit. Dat wel aan JO15-2 toevertrouwd.

Er is een reactie geplaatst

1. René Jansen

Hoera, drie punten in de tas en met een brede glimlach terug naar Lemelerveld! Goed gedaan, mannen!