Terechte overwinning voor Lemelerveld

De thuiswedstrijd van Lemelerveld tegen SC Emmeloord werd volledig verdiend in het voordeel van Lemelerveld beslist. De betere ploeg, de beste kansen en met afstand veel meer wil om te winnen, zorgden voor drie punten erbij op sportpark Heidepark.

Zonder de wintersporters Kogelman, Morrenhof en Lugtenberg trad Lemelerveld in een andere samenstelling aan dan in de afgelopen wedstrijden. Toch was dit niet te zien bij de thuisploeg. In de eerste twintig minuten van het duel was de Lemelerveld heer en meester. Iedere tweede bal en ieder duel waren een prooi voor de ploeg van Richard Smit. Na zeven minuten was het al raak. Wesley Vlierman schoot uit een prima aanval onder de doelman door en tekende zijn 1e doelpunt van de middag aan. Na twintig minuten kwamen de gasten meer aan het voetballen toe, maar SC Emmeloord bleek machteloos in de zestien. Lemelerveld bleef simpel overeind en had met grote kansen via Job Heerink en Teun in de Wal alle kansen om de wedstrijd al voor rust in het slot te gooien. Dit gebeurde echter niet, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand konden rusten.

Na rust bleken de gasten nog steeds niet in staat om het keeper Ramaker lastig te maken en het duurde tot de 52e minuut voordat opnieuw Wesley Vlierman scoorde. Met de 2-0 voorsprong kwam er nog meer ruimte achter de defensie van SC Emmeloord en trainer Smit besloot in de 70e minuut om de moegestreden Rik Lugtenberg, Matthias Reimink en Teun in de Wal te wisselen voor Stijn Kogelman, Jordy Lugtenberg en Robin Morrenhof. De driedubbele wissel bracht weliswaar geen veldoverwicht met zich mee, maar zorgde wel voor nieuwe energie in het team. Vlak voor tijd kwam Wesley Vlierman volledig vrij voor de prima doelman van SC Emmeloord en tekende voor zijn derde doelpunt van de middag. Met een 3-0 voorsprong was de wedstrijd natuurlijk helemaal gespeeld en doelman Ramaker moest zich nog 1 maal flink inspannen om geen tegendoelpunt te incasseren, maar zoals zo vaak dit seizoen stond de aanvoerder van het jonge team om de goede plek.

Met drie punten erbij doet Lemelerveld goede zaken en stijgt het naar de 8e positie op de ranglijst. Die overigens nog steeds een erg vertekend beeld geeft door de vele teams die minder duels dan Lemelerveld hebben gespeeld. Hoe dan ook, deze punten zijn binnen. Volgende week speelt Lemelerveld een uitwedstrijd tegen Valthermond, dat vandaag tegen Erica met 0-0 gelijkspeelde. Aanvang in Valthermond, 14.00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Joey Nijenkamp, Jasper Gerritzen, Roy Hauptmeijer, Jaron Hulsink, Jeroen Exel, Wesley Vlierman, Rik Lugtenberg (Robin Morrenhof), Matthias Reimink (70. Jordy Lugtenberg) Job Heerink en Teun in de Wal (70. Stijn Kogelman).