VV Lemelerveld

Soms heeft de best spelende ploeg niet de punten

Op bezoek bij koploper VKW in Westerbork speelde het eerste elftal van vv Lemelerveld zijn beste wedstrijd van het seizoen. Een sterk collectief dat, een groot deel van de wedstrijd, fris en fruitig combinatie voetbal speelde. Helaas brachten een paar missers de cijfers, 2-1 op het scorebord.

Al na 3 minuten komt Lemelerveld op achterstand door een misser in de verdediging. Het uitverdedigen via Robin Morrenhof en keeper Rik Ramaker loopt niet goed af. Laatst genoemde schiet de bal in de voet van de tegenstander, die onberispelijk raak schiet en dan sta je al vroeg in de wedstrijd op achterstand.

Lemelerveld zit absoluut niet bij de pakken neer en combineert er lustig op los. Al gauw na de 1-0 brengt Matthias Reimink de stand op 1-1. Hij schiet raak, nadat de keeper van VKW twijfelt om in te grijpen. Na een half uur spelen komt VKW pas met een eerste, echt serieuze doelpoging. De bal wordt hard naast geschoten. Na de goede tegenaanval van Jasper Gerritzen schiet Jordy Lugtenberg op de paal. Teun in de Wal is er razend snel bij en schiet opnieuw op goal. De keeper werkt de bal ternauwernood tot corner. Na schietkansen van Reimink en Rik Lugtenberg blijft de stand 1-1 op het scorebord staan en gaan beide teams met deze stand aan de thee.

De tweede helft gaat Lemelerveld door met het combinatie voetbal, waar VKW met lange ballen de aanvallers probeert te bereiken. Het verdedigingsblok Joey Nijenkamp en Jasper Gerritzen geven weinig kansen weg. Beide ploegen vechten voor de winst en Lemelerveld is er ook dichtbij met een aantal kansen. Maar VKW is de gelukkige om de 3 punten. Een spaarzame aanval van VKW wordt na een persoonlijke fout keihard afgestraft, de 2-1 ligt in het net. Daarna proberen Jordy Lugtenberg en de ingevallen Job Heerink de stand nog gelijk te trekken, maar de schoten missen precisie. In de slotseconden van de wedstrijd loopt Jaron Hulsink nog tegen een rode kaart aan. De gretige verdediger gaat in een duel met zijn tegenstander iets te fel door. Deze wedstrijd was het geluk bij de koploper in de 2e klasse L Noord, VKW de punten en Lemelerveld met lege handen.

Volgende week voetbalt Lemelerveld in tegenstelling tot andere jaren op eerste paasdag. ’s Morgens is het jaarlijks paaseieren zoeken met het beruchte gouden ei, georganiseerd door het JAC. Om 14:00 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd Lemelerveld 1 tegen sc Erica 1. Beide ploegen staan op de ranglijst zeer kort bij elkaar, komt dat zien.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker,  Jasper Gerritzen,  Joey Nijenkamp (63’ Roy Hauptmeijer), Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Wesley Vlierman, Jeroen Exel,  Jordy Lugtenberg, Rik Lugtenberg (83’ Stijn Kogelman), Matthias Reimink en Teun in de Wal (83’ Job Heerink).