Olympisch

Het zijn de weken van de Olympische Spelen. Met sporten als skeleton, biathlon freestyle snowboarden en natuurlijk schaatsen. Het zijn ook de spelen van ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Alhoewel daar door veel sporters totaal anders over gedacht wordt. Bij Lemelerveld JO15-2 is meedoen ook belangrijk. Gezellig met een team mannen op zaterdag enkele uren op pad. Lekker een potje voetballen in de buurt en daarna een beetje ouwehoeren.

De reis ging vandaag naar Nijverdal voor een ontmoeting met de plaatselijke boys van De Zweef JO15-2. Deze ploeg zijn we de afgelopen jaren al veel vaker tegen gekomen in meestal goede wedstrijden met veel respect voor elkaar. We weten doorgaans het beste in elkaar spel boven te halen. Ook vandaag was dat weer het geval. Een potje jeugdvoetbal zoals het hoort te zijn.

Gelukkig was er nog een veld vrij nadat op de voor ons bestemde groene mat nog steeds ijsplekken werden geconstateerd. Op veld 7 mochten we om 13.00 uur aftrappen. Meteen werden we onder druk gezet en kwamen we moeilijk aan voetballen toe. En als we dan balbezit hebben, hadden we moeite om aanvallend gevaarlijk te worden. De Zweef probeerde gevaarlijk te worden met lange ballen in de diepte. Doelman Jasper speelde weer attent en kon veel diepe ballen oppikken. Een gevaarlijke kans hebben de zwevers in de eerste helft niet gehad ondanks dat zij de betere ploeg waren. Aan de andere kant kwam Pepijn wel in kansrijke positie. Maar een afstandsschot en één tegen één tegen de keeper, konden helaas niet omgezet worden in een treffer.
Nijverdal dus beter, maar Lemelerveld de mooiste kansen.

Na de pauze zette de thuisploeg een tandje bij en werden met name hun middenvelders in de diepte weggestuurd. Zij werden nog sterker en kregen ook de eerste echt kansen. Na tien minuten werd zo’n diepe bal omgezet in een treffer. 1-0 voor de thuisploeg. In het verdere verloop kregen de Nijverdallers nog meer kansen om de score uit te breiden. Omdat dat niet gebeurde, bleven we ‘lang in de wedstrijd’ en kon Remco bijna de onverdiende gelijkmaker op het scorebord zetten.

Na afloop was er berusting en tevredenheid. Over het feit dat we goed gespeeld hebben en weer lekker op pad zijn geweest voor een potje voetbal op een prachtige zaterdag. Vandaag was meedoen belangrijker.