Lemelerveld verliest 2 punten

Na een week van volop feest in het Sprokkeldorp n.a.v. het carnavalsfestijn én de gewonnen wedstrijd tegen Heerde, staat deze zondag de uitwedstrijd tegen Germanicus in Coevorden op het programma. Lemelerveld heeft de beste en meeste mogelijkheden om de wedstrijd in het voordeel te beslissen. Het matige duel eindigt teleurstellend in 1-1.

Voetballen was in Coevorden erg lastig. Het hoofdveld dat zich niet kan meten met een strak biljartlaken lag er hobbelig bij. Beide teams hadden dan ook zichtbaar moeite om de bal te controleren. Na het eerste kwartier wordt Wesley Vlierman met een diepe bal er op uit gestuurd. In een 1 tegen 1 situatie redt de keeper van Germanicus knap. Teun in de Wal loopt bij deze uitbraak goed mee en weet in de rebound de bal tegen de touwen te werken. Lemelerveld leidt verdiend met 0-1.

Na ruim een half uur spelen doet Germanicus voor het eerst een serieuze poging met het eerste schot op goal. Niet snel daarna heeft Vlierman een kans om de score aan Lemelerveld kant op te krikken. De keeper redt wederom knap bij weer een 1 tegen 1 situatie. Als de scheidsrechter strak na 45 minuten fluit voor de rust kan Lemelerveld met een voorsprong van 0-1 aan de thee. Waar het gezien de kansen misschien wel op 0-2 of zelfs op 0-3 had kunnen staan.

Na rust wordt Teun in de Wal van achteren getackeld door zijn tegenstander. Dat hierbij de gele kaart voor dit zware vergrijp wordt getoond is onbegrijpelijk; het is een te lichte straf. In deze fase heeft Lemelerveld meerdere keren de mogelijkheid de score uit te breiden. Meest bizarre is wel de kans van In de Wal en Rik Lugtenberg. De keeper probeert zijn medespeler te bereiken. Lugtenberg onderschept en zet In de Wal vrij voor de goal. De bal belandt net naast de goal.

Na een uur spelen krijgt Germanicus de kans op 1-1, maar keeper Rik Ramaker verijdelt een aanval van de gastheren. Snel daarna wordt de tegenstander ook nog geholpen door een makkelijk gegeven penalty van de scheidsrechter. Ramaker weet de penalty formidabel te keren en zo blijft de 0-1 staan.

Vlak voor tijd wordt Lemelerveld aardig terug gedrongen en komt daarbij gevaarlijk weg met een bal op de paal. De bal belandt bij Ramaker in de handen en is het gevaar geweken. De laatste minuten van de wedstrijd is het voor beide ploegen hangen en wurgen met kleine overtredingen over en weer. In de blessure tijd spat na een vrije trap van Germanicus wederom de bal op paal. In de rebound wordt toch raak geschoten. De scheidsrechter vindt het hierna pas mooi geweest en fluit voor het eindsignaal van deze wedstrijd. Waarbij Lemelerveld meer recht had op drie punten, gezien de beste kansen. Nu moet men het doen met slechts 1 punt.

Volgende week zondag komt vv Ruinerwold op bezoek. Men trapt af op het Heidepark om 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Roy Hauptmeijer, Jasper Gerritzen, , Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Wesley Vlierman (74’ Remco Smit), Jeroen Exel,  Jordy Lugtenberg, Rik Lugtenberg (66’ Job Heerink) en Teun in de Wal (66’ Matthias Reimink).