Slotakkoord

Het leek er afgelopen week op dat het helemaal gebeurd zou zijn met de voetbalwedstrijden voor dit jaar. Gelukkig konden we de kiksen toch nog vastknopen voor fijn potje. Rohda Raalte JO15-3 kwam op bezoek met de ambitie om stuivertje te wisselen in de stand op de ranglijst. Nu zeggen ranglijsten, winnen en kampioen worden iets minder en gewoon lekker en goed voetballen veel meer. En gelukkig was daar deze zaterdag absoluut sprake van. Zeker omdat een wedstrijdje winnen op karakter ook goed en mooi is om te zien.

Onder leiding van de uitstekend fluitende Remco Roelofs ontspon zich vanaf de aftrap een open wedstrijd. Een echt potje jeugdvoetbal want de kansjes regen zich aaneen. En beide ploegen hebben laten zien dat als het even loopt of tegen zit, de score rap op kan lopen. Voor ons gevoel waren we de bovenliggende en beter spelende ploeg. Toch was het rood/geel (zoals de trouwe Rohda supporters zich noemen) dat na een kwartier voetbal de leiding nam op sportcomplex Heidepark. Dat lieten de oranje-witten zich niet gebeuren want binnen twee minuten lag de bal ook aan de andere kant in het doel.

Als je de verslagen na leest, was het de eerste weken vooral Danny die de productie van de treffers voor zijn rekening nam. Vandaag kon je op het kunstgrasveld zien dat ook de andere aanvallers zich ontwikkeld hebben tot scorende spelers. En een aanval die in staat is om druk te zetten en de opbouw van de tegenstander van achteruit lastig te maken. Op de vleugels waren JR en Remco aanvallend gevaarlijk en beiden wisten in de loop van de wedstrijd 1 of 2 keer te scoren. Tom en Coen waren actief in het centrum van de aanval.

In de loop van de wedstrijd werd het steeds meer knokken in de duels en gelukkig waren we daarin meestal de bovenliggende partij. Maar we kregen de overwinning niet cadeau. Met 4-1 voor gingen we aan de heerlijke thee. Pauze probeerde Rohda nog één keer het tij te keren. Nadat Jasper en Melle na botsingen op de grond bleven liggen met een blessure, vond de ploeg dat het mooi geweest was. Met nog een paar goede doelpunten (afstandsschot en intikker van Ian en volgens mij doelpunten van Coen en Tom)

Verdedigend zat het verder goed dicht. Er werd goed aangesloten op de momenten waar het kon en in de coaching hielpen we elkaar in het veld. Al met al was het gewoon een goede wedstrijd die met opgestroopte mouwen naar onze hand werd gezet met een 7-1 overwinning. Complimenten voor de mannen hiervoor!