Trots

Je zag de spanning tijdens de rust op de gezichten van de tegenstander. Het zou toch niet gebeuren voor de Hoonhorst en Wijthmen combinatie dat zij het kampioenschap tegen Lemelerveld zouden verspelen. In de race om de titel staat SJO JCHW JO15-1 op gelijke hoogte met Broekland. Puntverlies tegen de middenmoter uit het Sukerbietendorp zou een paar wedstrijden voor het einde beslissend zijn.

Die spanning op de gezichten was niet voor niets. Lemelerveld JO15-2 speelde een fantastische eerste helft. Allemaal kort op de man zodat de paars witten geen ruimte kregen om te voetballen. Bikkelen op het boterzachte veld en knokken in de duels. Natuurlijk kreeg de thuisploeg enkele mooie kansen, maar ook wij hebben drie keer alleen voor de keeper gestaan. Beide ploegen konden deze kansen niet verzilveren waardoor de brilstand na 35 minuten op het scorebord bleef staan.

In het verleden hebben we al meerdere keren tegen dit team gespeeld. Twee jaar geleden in de zaal werden we enkele keren helemaal weggetikt. We weten dat we negen van de tien keer van deze ploeg verliezen maar deze zaterdag zou het wel net eens die ene keer kunnen zijn. En als wij dan allemaal top zijn en de tegenstander net wat minder, dan zou het onze dag moeten worden.

Dat had dus zeker gekund als we uit één van die kansen hadden weten te scoren. En vlak na rust mocht Tom Smit het ook nog eens een keer voor de keeper proberen. Ook dat lukte net niet. De bal verdween tergend langzaam aan de verkeerde kant van de paal. Een treffer van ons had de tegenstander echt in paniek gebracht. Dat gebeurde dus niet. JCHW ging de tweede helft iets beter tikken, was iets gehaaider in de duels en wist iets beter de leidsman te bespelen. En uiteindelijk kwamen hun kwaliteiten bovendrijven. Na de openingstreffer was de ban gebroken en liep de koploper rap uit naar een 6-0 overwinning.

Met een 6-0 nederlaag thuiskomen en vertellen dat je een hele goede wedstrijd gespeeld hebt. En dan ook nog zeggen dat keeper Jasper de absolute man van de wedstrijd was. Hij speelde geweldig. Prima reddingen, coachen van achteruit en gedreven om er met het team een goede pot van te maken. Op een paar uittrappen van de grond na een perfecte wedstrijd gekeept.

De gasten uit Hoonhorst en Wijthmen veerden na afloop op toen ze hoorden dat we volgende week tegen medekoploper Broekland spelen. De spanning van hun gezichten veranderde in hoop. Hoop dat wij het Broekland op deze manier ook zo lastig zouden kunnen maken.