Drijvend op een roze wolk

“maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken” Mr. Positive of ook wel de positiviteitsgoeroe van Lemelerveld 4 is de klapdeuren nog niet voorbij of hij mengt zich al in het gesprek. U gelooft het of niet, maar sinds kort is de staf van Lemelerveld 4 hiermee uitgebreid.. Ofja, niet echt uitgebreid, meer geupgraded. In de technische staf heeft namelijk iemand zijn nieuwe ik uitgevonden. Of zoiets. Hij is in ieder geval behoorlijk veranderd. Waar vroeger het glas half leeg was, heeft hij nu het tweede glas al bij zich staan die nog wel vol is. Waar hij vroeger dacht dat Zwieber de vos wat van Dora zou stelen, denkt hij nu dat de goedheid in die Zwieber hem altijd tot goede zal dwingen. Maar bovenal, waar hij vroeger dacht aan een eenzaam bestaan heeft hij nu opeens een gezinsauto gekocht.

De geruchten gaan dat hij al zo’n vier weken met zijn hoofd in een roze wolk van positiviteit loopt. Het overkwam hem ergens in de dagen rondom het zaal Pierik feest. Ergens rond deze tijd zou hij een engeltje hebben ontmoet die hem betoverd zou hebben. Sindsdien heeft de roze positiviteitswolk hem niet meer verlaten. Met het ontdekken van de posititiviteitsgoeroe in hemzelf is Jesper dus sinds kort de nieuwe Jesper. (engeltje bedankt). Naast dat dit het geklaag aanzienlijk reduceerde is het ook bijna verdacht te noemen hoe de positiviteit als gevolg van de roze wolk om Jespers hoofd gerelateerd kan worden aan de prestaties van Lemelerveld 4. Voor de verduidelijking heeft Tjeuke dit even voor u geschematiseerd. (ja laatst heeft hij een photoshop cursus gehad die werd georganiseerd in de lokale Kessel-Eikse bibliotheek, keihandig om te kunnen)

Maargoed, leuk dat er een trend lijkt te zijn, maar dat moet nog wel elke zondag bewezen worden. Afgelopen zondag was Mariënheem 2 het gelukkige team dat sportpark Heidepark mocht bezoeken. Ze waren hier zo gelukkig mee dat ze zelfs ruim een uur van te voren al op het sportpark verschenen. Op het tijdstip dat de meeste mannen van Lemelerveld 4 nog met het ontbijtbord op schoot naar Harry Mens te kijken. (Harry was overigens weer erg scherp, wilt u hier ook een keer bijzijn, klik dan op de volgende link). Een halfuurtje nadat Mariënheem was gearriveerd, waren de mannen van Lemelerveld ook te vinden op sportpark heidepark.

Met beide teams aanwezig (wat wel zo handig is) kon er worden afgetrapt. Mariënheem het vanaf het begin het betere van het spel. Je kon eigenlijk wel stellen dat Lemelerveld niet veel in de spreekwoordelijke melk te brokkelen had. “Maar een voetbalwedstrijd is zoals zijlen, al heb je tegenwind, dan nog kun je vooruitgaan”. Aldus de positiviteitsgoeroe van Lemelerveld 4. Het zorgde voor wat gefronste wenkbrauwen op de bank van Lemelerveld 4, maar Jesper werd verder in zijn waarde gelaten. Dat deze uitspraak wel ergens klopte bleek wel in de 13e minuut. Jelle ‘sluipmoordenaar’ de Haan wist de bal langs de laatste man van Mariënheem te spelen en zette het op een lopen richting het vijandelijke doel. De laatste man van Mariënheem bleek blijkbaar op groot zijl te varen en wist zich nauwelijks tegen de wind in te bewegen. De voorsprong van Heane werd alsmaar groter. In de zestien liet hij zien waarom zijn middelnaam de sluipmoordenaar is. Listig doch dodelijk wist hij de bal langs de goalie van Mariënheem te schuiven. 1-0 Lemelerveld 4. Mariënheem bleef aanzetten, maar wist geen potten te breken. Dat ging ook niet zo makkelijk aangezien er geen potten rondom het veld stonden. Ofja, in iedere geval geen die uit de kast waren gekomen. De tijd verstreek en het werd inmiddels wel een keer tijd voor rust. Deze werd echter nog even uitgesteld met 5 minuten in doordat feite het nodig vond om tijdens de wedstrijd alvast de oefenen voor de wandel 4 daagse en zodoende op een wandeltempo de bal haalde wanneer deze over de reclame borden was gevlogen. Na de extra tijd kon er dan eindelijk thee worden gedronken met de 1-0 voorsprong voor Lemelerveld.

“je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren” zo klonk het uit de mond van de positiviteits goeroe in de rust. Hij werd door een enkeling even raar aangekeken, maar met die roze wolk om hem heen kon hem ook eigenlijk niks verweten worden.

De tweede helft begon en Mariënheem zette weer wat aan. Even leek het nog spannend te gaan worden, maar de tijd begon te dringen voor Mariënheem. Lemelerveld hield zich prima staande en leunde heerlijk op de 1-0 voorsprong. Foi, wat leunden ze lekker. Die voorsprong voelde als een twee-persoons tempur matras, zo’n een die zich perfect om je lichaam heen vormt. Och wat leunt dat lekker. Bij Marienheem veranderde de hoop in wanhoop. “we kunnen nog wel drie uur door voetballen, maar we gaan echt niet meer scoren” aldus een willekeurige Mariënheemer. Zoals bij veel wedstrijden golden ook voor deze wedstrijd de wetten van de voetballerij. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit. Uit een perfect uitgevoerde counter wist Nick “de nul” Bonen te scoren na goed voorbereidend werk van Jelle “sluipmoordenaar” de Haan. Is die middelnaam van Nick dan omdat ie nooit scoort zullen de nieuwe lezers misschien denken, nee dit is omdat ie normaal op doel staat, maar vandaag dus even niet. Vandaag wou hij graag eventjes scoren. Prima, dan kan dat geregeld worden. Met deze 2-0 was de wedstrijd wel gespeeld. Er werd ook niet meer gescoord. De scheidsrechter floot af en Lemelerveld 4 kon wederom 3 punten in de zak steken. “Wees dankbaar voor wat je hebt, je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die dat willen hebben wat jij hebt” klonk het uit de mond van, u raadt het al, de positiviteitsgoeroe. Kijkend naar het afdruipende Mariënheem knikte de bank hier instemmend mee in. Het geluk van de kampioen was aan Lemelerveldse zijde. Zou het dit jaar dan eindelijk gaan lukken?