3 scheidsrechters, 3 voetbalschoenen, 3 goals en 3 punten

Op de elfde van de elfde was het tijd voor onze kampioenskraker in de competitie. Toen we zeiknat waren aangekomen bij de voetbal, kon de verre reis naar Winterswijk beginnen. We moesten spelen tegen FC Trias mo17-1 en zij hadden nog alle wedstrijden gewonnen. We moesten gaan winnen als wij nog kampioen wilden gaan worden. Toen we eindelijk aan kwamen in Winterwijk, kwam Isa tot de conclusie dat zij haar voetbalschoenen was vergeten. Deze zouden later gebracht worden en de warming-up kon gaan beginnen. Tijdens de warming-up hadden wij last van een zware hagelbui en was het erg koud, maar we hebben de warming-up voortgezet. De wedstrijd kon gaan beginnen en scheidsrechter nummer 1 floot af. In het begin van de wedstrijd waren er nog niet echt grote kansen, maar op een geven moment maakte FC Trias ineens de 1-0. We stonden dus achter, maar we moesten gewoon door gaan voetballen. Dit deden wij ook voor de goal en we waren dus opzoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker kwam helaas nog niet, maar de scheidsrechter viel nog wel geblesseerd uit. Er kwam een nieuwe scheidsrechter en de wedstrijd werd voortgezet. Er werd niet meer gescoord voor rust en daarom was de ruststand 1-0 voor Trias.

Met frisse moed gingen we de tweede helft beginnen en met weer een nieuwe scheidsrechter (nummer 3). Wij wilden natuurlijk snel de 1-1 gaan maken en dit lukte door een goal van Lian. De bal werd snel uit het goal gepakt en hierdoor werd de spannende wedstrijd weer snel voortgezet. We wilden graag winnen en waren daarom opzoek naar de 1-2. Dit lukte ons helaas niet, maar Trias scoorde wel. We stonden dus 1-2 achter en we moesten nog minimaal 2 doelpunten maken om de wedstrijd te gaan winnen. Het was al een spannende wedstrijd, maar het werd nog veel spannender toen Manoy de 2-2 maakte. We hadden niet heel veel tijd meer, maar hopelijk wel genoeg tijd voor de 2-3. Dit lukte ons ook door een goal van Sascha. Hierdoor stonden wij voor het eerst voor in deze spannende wedstrijd! Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en hadden wij deze belangrijke wedstrijd gewonnen met 2-3. Er brak een euforische stemming af bij ons, maar niet bij de tegenstander waar er erg verdrietige gezichten waren te zien en dat is ook begrijpelijk. Voor het publiek (die in totaal ongeveer 3 uur moesten gaan reizen) was het wel de moeite waard om in de kou te gaan kijken bij ons. Het was zelfs zo koud dat de snor er bijna af vroor, maar dit wordt misschien wel de gouden snor als wij kampioen worden. Door deze overwinning komt het kampioenschap een stuk dichterbij, maar we moeten dan wel de andere 2 wedstrijden gaan winnen. Bij zo’n mooie overwinning met veel strijd, hoort natuurlijk een mooie beloning bij de McDonald’s in Nijverdal . Hier hebben wij heerlijk gegeten en even later waren wij na de lange reis eindelijk weer terug in Lemelerveld.

Groet Liz