Een kwartiertje extra Habbo

Een vrijdagavond wedstrijd. Ja dat was even pittig. Zouden de teams dat fysiek aankunnen na maar 5 in plaats van de gebruikelijke 7 dagen rust? Daarnaast was het ook nog eens de dag na Koningsdag. De dag nadat koning Willy de bloemetjes buiten zette om zijn verjaardag te vieren. De dag daaropvolgend was dan een soort van nationale bijkomdag. En juist op die dag moesten de mannen van Lemelerveld 4 aantreden tegen Haarle. Kon het vierde de zegereeks van de laatste periode doorzetten? Het was maar goed ze dezelfde week geen Europese verplichtingen hadden.

De wedstrijd ving aan rond de klok van half 8. Een lichtwedstrijd. Zoals bijna alle wedstrijden. Want zonder licht is het lastig voetballen. Ook als je ligt is het lastig voetballen. Flauw. Blauw. Oja.de wedstrijd. Die begon dus in het licht. Zonlicht. Dan heeft u daar ook een beeld bij. Prima zonnetje, de temperatuur was prima 0en het veld lag redelijk bij. (Er was procentueel meer gras dan zand aan het oppervlak en de lijnen waren mooi wit gekalkt). Alle ingrediënten voor een prachtige vrijdagnakoningsdagavondwaaropdezonlekkerschijntdetemperatuurgoedisendelijnenmooiwitgekalkdzijnavond.

Joost was te laat. Dat ging geheel per ongeluk, maar niet heus. Het was een bewussie. Joost had via de wandelgangen de basis-elf al vernomen. Hijzelf stond op het papiertje. Mike niet. Joost was het hier niet mee eens. Hij besloot een statement te maken. Waar anderen de leiding proberen te overtuigen een wisseling in de basiself door te voeren, neemt Joost gewoon zelf het heft in handen. Door thuis nog een kwartiertje langer Habbo te spelen creëerde hij een win-win situatie. Mike stond doordat hij te laat kwam in de basis en hijzelf heeft in dat extra kwartiertje 3 banken voor een koelkast kunnen ruilen. Beter kon het bijna niet.

Er werd dus afgetrapt met Mikey in de basis. Dolle pret. De wedstrijd begon en het spel golfde wat op en neer. Niet zoals Tiger Woods en consorten. Maar meer zoals een golfslagbad in een zwembad van center parks. En zoals dat vaak gaat in zwembaden wordt er weleens in gedoken. Dit gebeurde ook gedurende de wedstrijd. Feite (staand in de zestien) voelde een licht handje op zijn schouder en dook gewillig naar de grond. Erg gewillig. Als een hormonale puber op een opblaaspop. De scheidsrechter floot en gaf een penalty. Deze penalty werd feilloos binnen geschoten dan niemand minder dan de sluipmoordenaar van het 4e, Jelle de Haan. Jelle zou later beweren dat hij in zijn hele carrière nog geen penalty had gemist, op een na, maar die keeper had toen wel heel veel geluk. De keeper van Haarle had zoals al die andere keepers minder geluk. 1-0 Lemelerveld.

Haarle voerde de druk wat op en wist het overwicht te bekronen met een doelpunt. Na meer dan 100 minuten werd Nick ‘hij heeft hem toch wel’ bonen geklopt. Met een volley werd de Lemelerveldse goalie geklopt. Haarle stond weer op gelijke hoogte. Op zulke momenten kunnen alleen de grootste helden opstaan. Strijders, krijgers, harde werkers. Mensen die laten zien dat hun teamgenoten de juiste keuze hebben gemaakt door nog een kwartier langer Habbo te spelen. Het was niemand minder dan ons Mikey die de 100m slalom tot een nieuw onderdeel in de voetballerij bombardeerde. Na een vernuftig passje van feite wist de nimmer vermoeibare Mike door de verdediging van Haarle heen te breken. Als een kort, blond krullige Nicolien Sauerbreij slalomde hij langs de verdedigers van haarle alsof het vlaggetjes op een skipiste waren. Het eindigde in een perfecte slide met een subtiel wippertje waardoor de bal langs de keeper het doel in rolde. Magistraal. Verbluffend, hij kon het dus. Ons Mikey wist te scoren. De superieure vorm van de laatste tijd wist hij ook deze wedstrijd door te trekken. Gezonden van boven, toegelaten door een extra kwartiertje Habbo, nam deze blond gekrulde god het team bij de hand. Geen tegenstander wist raad met zijn loopvermogen. Mikey was overal. Ofja bijna overal. Haarle wist uit een strakke voorzet nog voor de rust de gelijkmaker te maken. Hierdoor gingen de teams met een stand van 2-2 thee drinken.

De thee was best prima. Niet zoals de in Tenerife bivakkerende Cheng Nun hem zet, maarja je kunt niet alles hebben.. Wel zat er veel suiker in. Kan lekker zijn. Kan ook niet. Je moet ervan houden. Wist u trouwens dat de grootste, van suikerklontjes gemaakte toren,(volgens het Guinnesbook of world records) een hoogte van ruim twee meter bereikte? Deze toren telde maarliefst 2669 klontjes en werd gebouwd door de Fransman Camille Courgeon in minder dan 3uur tijd. Cool hè. Nee? Oke dan niet. Niet gaan huilen als je door het ontbreken van deze kennis een keer een keer een trivial pursuit spel verliest en hierdoor voor straf de afwas van die avond moet doen.

De tweede helft dan maar. Deze golfde wederom wat op en neer, maar iets meer naar het Lemelerveldse doel. De technicus van Center Parks had klaarblijkelijk aan de knoppen gezeten en de golfrichting een paar graden gedraaid. Het leek er enige tijd op dat Haarle de overwinning zou grijpen, maar inmiddels is de sluipmoordenaar in Haarle ook bekend. Samen met zijn broer zetten hij Lemelerveld op voorsprong. Na een goede uitbraak wist de kleine heane de bal op de grote heane te passen. Of dit buitenspel was? We zullen het nooit weten. Er wordt al geruime tijd gesproken over een videoscheidsrechter op het 2e veld van Lemelerveld, maar dit is nog niet in de praktijk gebracht. Misschien dat na dit voorval er serieuze pogingen worden gewaagd om dit te kunnen realiseren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een zakelijke 3-2 overwinning van Lemelerveld. Nu de kampioensdruk eraf is en er zelfs extra kwartiertjes Habbo worden ingelast ten faveure van het teams, presteren de mannen uit Lemelerveld uitstekend. Er wordt al gesproken over een eventuele promotie naar de 3e klasse. Tot die tijd heeft de 4e klasse nog het geluk dat ze tweemaal per jaar tegen deze sterren mogen voetballen .