Spelersrapport Lemelerveld 4

0

Alhoewel de laatste tijd de proza op deze site naar sublieme hoogte is gestegen, is er toch wat commentaar geweest. De verslagen op deze webpagina begonnen meer en meer op een column in de margriet lijken dan op wedstrijdverslagen van uw favoriete team. Daar valt wel wat voor te zeggen. De basis van deze verslagen is en blijft natuurlijk de voortgang van uw favoriete team documenteren op een dusdanige manier dat iedereen weer op de hoogte is van wat er op het veld is gebeurt. (of mensen ook echt willen lezen wat er op het veld gebeurde is wat anders) Maargoed. In dit verslag weer terug naar de basis.

Zondag 23 april. Die stond bij velen al geaccentueerd in de agenda. Poh wat een mooie dag zou dit gaan worden. Ten eerste zou de clash tussen de beide veteranen teams worden gespeeld. Een wedstrijd waar alle jochies (en meisjes) van de vereniging naar uit kijken om die ooit te mogen spelen. ‘s Middags de kraker in de top van de 3e klasse B tussen het vlaggenschip van Lemelerveld en het vlaggenschip van Overwetering. Hiertussen mochten er nog enkele keepers aantreden in de keepersbattle en ook de voetbalschool mocht nog even laten zien dat het toewerkt naar het niveau van de veteranen. Tussen al deze fantastische voetbal gerelateerde activiteiten deden de mannen van Lemelerveld 4 ook nog een duid in het zakje om de dag nog mooier te maken door een wedstrijdje te spelen tegen RDC 2. Deze wedstrijd ving niet rond het gebruikelijke tijdstip van 12uur aan, maar rond de klok van 10uur, mooi op tijd zodat het 4e ook nog van deze prachtige dag kon gaan genieten.

Het bleek een prachtige wedstrijd. Vol passie en strijd. De pannen werden van het dakgespeeld. Spreekwoordelijk dan. De daken op sportpark heidepark hebben namelijk geen pannen. Op de toegangspoort na. Maar die pannen zijn stevig gehuld in spinnenwebben. Pff dwalen we weer af. Wedstrijdverslag schrijven. Toch moeilijker dan ik dacht. Zo had ik al een heel verhaal over woensdag gehaktdag, het boek van mijn neef Richard waarin hij verteld hoe hij zijn vrouw vermoord en vervolgens in de gehaktmolen stopt, uitgetypt. Maarja belofte maakt schuld.

De woorden kwamen maar niet op papier. Hoe ging dat ook alweer? Een wedstrijd beschrijven. Laat staan de speler roemen om hun kwaliteiten. Toen schoot me wat te binnen; het bekende gezegde, beter goed gejat dan slecht bedacht. Ik speurde in de plaatselijke kranten en vond hier in een van de krantjes onder het kopje voetbal een wedstrijd rapport van de spelers van Lemelerveld 4. Zal wel goed zijn dacht ik. Hierbij dus het Spelersrapport:

Lemelerveld 4 – RDC 2 [1-0]
Doelpuntenmaker: Jelle de Haan

Nick ‘hij heeft hem toch wel’ Boonen, cijfer: 10
De zwarte panter. Gehuld in het zwart met oranje sokken hielt de goalie met katachtige reflexen zijn doel schoon. Door zijn sterke optreden wisten ze bij RDC niet meer waar te schieten. Ze zeggen weleens dat wanneer een zwarte kat je pad kruist dat ongeluk met zich mee brengt. Nou dat was vandaag het geval voor de spelers van RDC. Tot tranen aan toe probeerden ze Nick ‘hij heeft hem toch wel’ Boonen te passeren, maar zonder succes. Nick hield elke bal tegen met zijn bovennatuurlijke katachtige reflexen. Naar verluidt toonde zelfs Artis interesse in deze bijzondere kat.

Robert ‘el Capone’ Valk, cijfer: 10
De rust die de Sallandsche el Capone vorige week voor zichzelf inplande heeft hem goed gedaan. Scherp dan ooit te voor was deze maffiabaas de baas rechts achterin de defensie van lemelerveld. Zijn directe tegenstander had hij net als al het smartengeld diep in de zak. De rust van het voorgaande weekend had hem zoveel goed gedaan dat hij zelfs nog enkele malen zijn tegenstander heerlijk het bos instuurde.

Anno ‘teampapa’ Slagman, cijfer: 10
Als een goede wijn. Hoe ouder hoe beter. Een echte Italiaan dus. Met het mes tussen de tanden is deze verdediger een rots in de branding in de verdediging van Lemelerveld 4. Een heerser op het veld zoals ze die alleen in het oude Rome hadden. Spijkerhard, ontzagwekkend doch rechtvaardig. De Lemelerveldse imperatore.

Jelmer ‘de stofzuiger’ Veldman, cijfer: 10
Niemand van RDC kwam langs de muur van lemelerveld 4. Dit was mede te danken aan de stofzuigcapaciteiten van de Jelmer. Geen muisje wist er door te breken. Al balancerend op zijn wankele benen (want dat waren ze af en toe) onderschepte hij de gevaarlijkste ballen en wist hij aanval naar aanval te verijdelen.

Twan ‘ik ben verdomme geen linksback, maar ik word er wel weer neergezet’ Schokker, cijfer: 10
Van origine geen linksback, maar dat zag je er tegen RDC niet aan af. Had zijn directe tegenstander prima in de zak, of onder zijn shirt. Het was vanaf de zijlijn moeilijk te zien. Moraal van het verhaal, de tegenstander is de hele wedstrijd niet gezien.

Joost ‘kuitenbijter’ IJseldijk, cijfer 10
Deze kuitenbijter knaagde zowaar aan alle kuitjes die het middenveld op kwamen. Geen beentje was hem teveel. De bal werd van de tegenstanders ontfutseld voordat ze er erg in hadden. Daarnaast wist hij met balbezit het spel prima uiteen te zetten en wist RDC zelden een bal van hem te onderscheppen.

Joeri ‘de architect’ Westemeijer, cijfer 10
In de volksmond ook wel eens Abdelhak Joeri of Joeri Sahin genoemd. Deze balkunstenaar zette de lijnen uit voor de mannen van Lemelerveld. En dit deed hij niet met wit kalkpoeder. Nee met een zuiverheid waarvan de meeste Amerikaanse drones nog een puntje aan kunnen zuigen legde hij de ballen neer waar hij ze hebben wou. Als een dirigent betoverde hij het spel met zijn fluwelen passing. RDC werd mede door hem helemaal zoek gespeeld.

In madrid hebben ze BBC, in Lemelerveld hebben ze HHC. Nee, niet die club uit Hardenberg. Het betref hier de dodelijke voorhoede van Lemelerveld 4.

Christiano Boerkamp, cijfer 10
Een volksbegrip. Zijn acties zijn verassend, onnavolgbaar en vooral verbazingwekkend. Tegenstanders hebben geen idee wat hij uit zijn snelle voetenwerk tovert. Menig speler is door zijn acties al het bos ingestuurd. Evert ten Napel zou zeggen dat hij de bal aan een touwtje heeft, andere zullen zeggen dat dat wel een verdacht lang touw is. Feit is wel dat Cristiano boerkamp de grote balkunstenaar van het sterrenensemble is. De spelers van RDC lopen volgens de geruchten nog steeds te zoeken naar wat boven en onder is.

Sil ‘de havik’ Huijsmans, cijfer 10
Altijd op het randje, soms er overheen. Sil ‘de havik’ Huijsmans speelt op het scherpst van de snede. Wanneer hij kan is hij weg. Geen bal gaat hem te snel. Als een havik schiet hij over het veld, met de bal aan zijn voet ongrijpbaar. Loerend op die kans die komen gaat. Die kansen komen er vervolgens ook altijd. Dat maakt de havik de havik, kansen creëren. Een angst voor elke verdediging

Jelle ‘sluipmoordenaar’ de Haan, cijfer 10
Door eigenlijk maar weinig mensen gevreesd. Daardoor door velen onderschat hij slaat toe wanneer je het het minst verwacht. Geen rij voor de kassa? Pof Jelle ‘sluipmoordenaar’ de Haan staat er al wanneer jij je boodschappen op de band gooit. Op zoek naar een leuke volkszanger voor op je bruiloft, bar mitswa of besnijdenis? Pof Jelle ‘sluipmoordenaar’ de haan heeft hem al voor je neus weg geboekt. Rustig aan het vissen? Pof Jelle ‘sluipmoordenaar’ de haan knabbelt het brood al van de haak voordat de vissen erbij komen. In deze wedstrijd was het niet anders. Waar RDC dacht dat ze wel even zouden scoren, was het Jelle ‘sluipmoordenaar’ de haan die een afvallende bal achter de verdediging van RDC oppikte en na het passeren van de keeper koelbloedig wist af te ronden.

Sander ‘de bomber van de oude Twentseweg’ Streppel, cijfer 10
Verving teampapa Anno in rust. Met zijn flierljep stokken een iconische verschijnen. Deze stokken vormden de tweede helft de noodrem van het sterrenensemble. Wanneer de stofzuiger het begaf werden de latten van Streppel in stelling gebracht. De rem werd dan aangehaald en niemand vond meer doorgang. (in zeldzame situatie werken deze flierljep stokken als een soort hefboom en resulteren ze in prachtige zondagschoten, dit was tegen RDC echter niet het geval)

Feite ‘grab them by the xxxx’ de Haan, cijfer 10
Verving in de tweede helft zijn broertje de sluipmoordenaar. Zo bleef het HHC trio spellings technische nog steeds ongewijzigd. Psychologische oorlogsvoering is dat. Soms neemt Feite zijn tweede naam iets te serieus maar meestal niet. Feite grijpt zijn tegenstanders vaak bij de spreekwoordelijk lurven. Als spits wat minder. Dan proberen ze hem juist te grijpen. Lukt niet. Te robuust. Fungeerde als prima kapstok, de spelers van RDC hingen allemaal aan hem, maar het lukte ze niet om grip op deze tank te krijgen.

Bas ‘Moneyball’ Heerink, cijfer 10
Zoals de gelijknamige film. Bas kent de cijfers. Op basis van kans en statistiek boetseert hij de winnende opstelling in elkaar. Waar nodig vervangt hij de radartje zodat het team weer gaat draaien als een Zwitsers uurwerk.

Jesper ‘klavertjevierendoedrookmaareenhoefijzerbij’ klein koerkamp, cijfer 10
De man van het bijgeloof. 10uur thuis, brengt geluk. Boterhammetje eten nadat de wedstrijd is begonnen, brengt geluk. In het trainersvak staan en wat zeggen, brengt de 10min daarna geluk. Alles bij elkaar zorgde voor zoveel geluk dat de wedstrijd niet meer uit toeval de verkeerde kan op kon vallen.

Tom ‘ikbakmijneigenbruinoptenerife’ Sibelt, cijfer 10
Vertrouwde op de mensen die het wel voor elkaar zouden krijgen. Hield zich prima afzijdig. Was niemand tot last. Al me al prima zelfkennis.

Wouter ‘door weer en wind’ Holterman, cijfer 10
Wind, Regen, sneeuw, hagel, vulkaanuitbarsting, insectenplaag, wouter blijft trouw aan de lijn en aan zijn vlag. Vlagde op de juiste momenten en wist eerlijk doch scherp zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Man of the match
Mike ‘waar is ie niet’ Westemeijer, cijfer 11
Mike werkt ontzettend hard. Voor de volle 110 %. Vandaar ook het cijfer 11. Mike steeg boven zichzelf uit, was overal te vinden en werkte bovendien keihard. Hij bleef maar gaan. De blonde krullen doken overal op. De spelers van RDC zullen hem nog meerder malen in hun nachtmerries zien verschijnen. Mike was overal en werkte keihard. Lucky Luc schiet sneller dan zijn schaduw, Mike werkt harder dan zijn schaduw. Mike geeft simpelweg niet op. Zet Mike op een rodeostier en hij stapt er pas af nadat het apparaat door te intensief gebruik tot een stroomstoring heeft geleid. Zou Mike het sixtijnse kapel moeten schilderen dan zou hij hier hooguit een middag vooruit plannen, inclusief koffiepauze. Zou Rome in plaats van door Romulus en Remus door Mike zijn gesticht dan kostte hem dat hooguit een week. Zouden de Pyramides in plaats van duizenden slaven door Mike zijn gebouwd. Dan waren er in Egypte nu hele dorpen die zouden bestaan uit Pyramides. Moses had zijn handen niet eens hoeven heffen. Mike had iedereen persoonlijk in een roeiboot naar de overkant gebracht. Hannibal had zijn legers niet eens over de Alpen hoeven te sturen. Mike zou maar een paar dagen nodig hebben gehad om een tunnel onder het gebergte door te graven. De Noord-Zuidlijn zou al lang af zijn geweest als Mike zich ermee zou hebben bemoeit. Op een goede dag knipt Mike met zijn keukenschaar het gras sneller dan een willekeurige zitmaaier. Mike werkt zo ontzettend hard. Sommige klimatologen beweren dat de opwarming van de aarde het gevolg is van de uitstoot van warmte door het harde werken van onze blondharige krullenbol. Ons Mickey.

Uiteindelijk wel een redelijk objectief rapport waar Tjeuke achter staat. Oja, zondag gehaktdag was geslaagd. Top sfeer. Top supporters. Top feest.

Geef een reactie

*