Koning winter

0

Beste lezer. Het is al wel weer even geleden dat u uw koffiepauzes, toiletbezoeken, ov reizen of negeersessies van het gezelschap om uw heen kon opfleuren met het lezen van een klein stukje proza. Excuus voor dit ongemak. Toch trekt Tjeuke hier niet het boetekleed aan.

De dader van dit ongenoegen draagt de naam koning winter. Deze koning winter heerste afgelopen tijd met harde hand. De ene sneeuwstorm naar de ander. Heane heeft maar al te vaak verkondigd dat het zal gaan vriezen. Het landschap werd gedomineerd door sneeuw en ijs. De omstandigheden waren bar en boos. Deze gure periode van donker en kou zou nog net geen klimaatcrisis genoemd kunnen worden, maar het zat er wel akelig dicht bij. Deze periode waarover koning winter heerste deed de president van Amerika verbleken van zwart naar wit. Het deed mensen in de zoektocht naar water lichaamssappen van andere personen nuttigen en tot slot, het maakte de voetbalvelden onbespeelbaar. Zonder bespeelbare voetbalvelden, geen nieuwe avonturen van uw helden. Nu heeft u misschien zoiets van, “goh, die avonturen van mijn helden zie ik eigenlijk maar weinig terug in de verslagen.” Dat kan. Dat mag, daar kunt u wat van vinden. Maar dan raadt Tjeuke u aan om eens goed tussen de regels te lezen (vakterm die Tjeuke afgelopen winter heeft opgedaan tijdens een cursus “hoeschrijfiktopliteratuurzonderschrijfkwaliteiten”) Tijdens deze zoveelste cursus van Tjeuke was Brenda het beu. Ze mistte nog steeds haar grote held Armand en nu het winter was hoopte ze van harte dat ze wat meer aandacht van Tjeuke zou krijgen. Tjeuke was echter maar weinig thuis door de vele cursussen die hij volgde. Om toch haar ei ergens kwijt te kunnen kwam Brenda met een top idee. Ze zou een herdenkingstocht organiseren voor haar geliefde Armand. Met de Tandem naar Marokko zou deze tocht gaan heten, vernoemd naar het prachtige nummer van Armand (Brenda’s lievelingsnummer). Maar toen bedacht Brenda dat wanneer ze deze toch in Lemelerveld zou organiseren, ze die dag eventueel nog wat tijd samen met Tjeuke kon spenderen. En zo geschiedde. Marokko was haar echter te ver voor een tochtje met de tandem. Vandaar dat ze de tocht maar naar Boerhaar liet lopen. Vlakbij Wijhe, waar Tjeuke met zijn team naar toe zou gaan. En omdat koning winter naar haar mening (in tegenstelling tot de mening van de veldmeesters) nog steeds in het land regeerde vond ze dat ze deze marathon wel als wintermarathon mocht beschouwen. En zo stond op de zelfde dag dat Lemelerveld weer zijn eerste wedstrijd na de winterstop mocht spelen er ook een MTB (Met de Tandem naar Boerhaar) wintermarathon in Lemelerveld op het programma. Brenda was content. Tjeuke dacht er het zijne van.

Tjeuke focuste zich liever op zijn helden van Lemelerveld 4. Naar twee maanden kon het dan afgelopen zondag eindelijk plaatsvinden. De eerste wedstrijd van het jaar 2017. Nog de beste wensen trouwens! Het was twee maanden lang afzien geweest voor de mannen van Lemelerveld 4. geen training, geen wedstrijd geen derde helft. Het was zwaar. Zo zwaar dat een enkeling zelfs een poging tot winterslaap heeft gedaan om alle misère te ontvluchten. Mensen waren hier zo druk mee dat ze per abuis vergaten dat de competitie afgelopen zondag weer werd hervat. Al vallend over de drempel kwam een groot deel van de groep nog net op tijd in de kantine, echter waren er nog enkelen die nog niet ontwaakt uit hun winterslaap en om die reden wakker moesten worden gebeld. Het betrof in alle gevallen gelukkig geen strenge winterslaap. Met een extra taxiritje kon er nog wat geld worden opgehaald voor de pot en zodoende kon uiteindelijk iedereen van de partij zijn.

Op weg naar Wijhe. Het o zo verre Wijhe. In Wijhe aangekomen bleek dat er niet op kunstgras werd gevoetbald, maar op gewoon gras. Dat hadden ze bij Lemelerveld 4 nog niet eerder meegemaakt. Uit bij Wijhe op gewoon gras. Iedereen van padje. Uit bij Wijhe speel je op kunstgras, dat hoort zo, klaar. Zondag echter niet. Het resulteerde in een lankmoedig begin voor Lemelerveld. Wijhe rook bloed. Spreekwoordelijk dan hè, gaan we gemakshalve even vanuit. Op een of andere manier had Wijhe ook door dat de dienstdoende keeper van het sterrenensemble uit Lemelerveld geen echte keeper was. Misschien lag het aan de manier van lopen, misschien lag het aan de positionering in de goal. Heel misschien lag het ook wel aan het niet goed vast zitten van zijn keepershandschoenen. Het keeperstenue laten we gemakshalve maar even buiten beschouwing, deze zag er uiterst professioneel uit. Wijhe was dus druk op zoek naar een doelpunt, die vonden ze ook, maar deze werd afgefloten wegens buitenspel. De bank van Lemelerveld kreeg het al wat benauwd. Dit kan ook komen doordat ze met 5 man geklemd tussen twee muren van de dug-out op de een bank van 1,5m lengte zaten. Dit mag u zelf invullen. Het doelpunt van Wijhe viel enkele ogenblikken later na een vrijetrap op randje 16. Verder werd er niet meer gescoord voor de thee.

De thee was prima. Er waren alleen niet genoeg kopjes, klein puntje van kritiek.

Na de thee ving de tweede helft aan. Dat is meestal zo. Tenzij je voor de wedstrijd al thee gaat drinken. Dan vangt de eerste helft aan. Zo eenvoudig is dat. We dwalen af.

In de tweede helft kwam Lemelerveld meer tot voetballen. Naar een handsbal van Wijhe werd de bal op de stip gelegd en kon Heane aanleggen voor de 1-1. Heane klaarde het klusje. Hij maakte dat nog even spannend, maar dat was puur voor de kijkcijfers. Lemelerveld was nog met zijn hoofd in de euforie stemming en wijhe losde alweer een schot op doel. Nick kon hem nog pakken maar door het duistere effect aan de bal raakte deze bal los van de handschoenen van Nick. Met de snelheid van een zitmaaier rolde de bal vervolgens over de doellijn. Lemelerveld probeerde nog wel wat en Wijhe counterde. Hieruit viel uiteindelijk de 3-1 voor Wijhe. Over en sluiten.

Lemelerveld was weer ontwaakt uit de winterslaap. Ofja ontwaakt. Het had slechts de snooze knop ingedrukt om na deze wedstrijd weer verder te kunnen slapen tot aan 12 maart. Of deze periode dan ook wordt gebruikt voor een volgende winterslaap of voor een Simpele vakantie naar Brazilië is nog onbekend. U leest het weer naar 12 maart.

“3 maal scheepsrecht, die bal hier proberen we niet meer”

Geef een reactie

*