OVERWELDIGENDE CLASH EINDIGT IN EEN GELIJKSPEL

0

Nadat we een week eerder op 06-11-2016 onze meerdere moesten erkennen in Raalte tegen Rohda VE1 (een geflatteerde 5-0 nederlaag na een 2-0 achterstand bij rust), waarbij we gewoon een goede pot voetbal op de mat legden, stond afgelopen zondag 13 november 2016 de clash tegen L’veld VE2 op het programma. Bij de meesten stonden de koppies al strak, want sommigen voerden de druk al snel op naar een ongekende hoogte. Onder de bezielende leiding van leidsman R. Veltmaat werd er iets over tienen afgetrapt. Eerst werd er de nodige aandacht besteed aan het Abrahamschap van Marcel Wilms die als een kind zo blij even mocht scoren bij doelwachter Alfred Hulsman. Vooraf werd er in levende lijve hij leve lang hoera gezongen, en dat was te horen tot aan de kantine.

De 1e helft was er een licht veldoverwicht voor ons, maar VE2 bleek het defensief gewoon behoorlijk goed te hebben staan, want we werden niet echt gevaarlijk. Doelman Bjorn Cents redde fraai op een directe vrije trap van onze captain, Pee Neppelenbroek, en daarnaast kregen we niet meer dan halve kansen. Beide teams gingen rusten bij een 0-0 stand. De 2e helft waren de rollen wel wat omgedraaid en werd VE2 dreigender en speelde het spel zich regelmatig af op onze helft, maar ook wij stonden verdedigend gewoon ons mannetje, dus er leek niets aan de hand, totdat Marcel Wilms werd aangespeeld en de bal boven in de rechterkruising schoot, 0-1. We toonden echter de nodige veerkracht en lieten ons niet afschrikken, maar we moesten de stugge defensie van onze tegenpool nog wel zien te overklassen. Met ietwat fortuin, wat elke ploeg wel eens nodig heeft, schoot Peter Kloosterman via de paal en Bjorn Cents lichaam de gelijkmaker binnen, 1-1. Beide ploegen streden fanatiek om de eer, maar er werd niet meer gescoord door beide partijen. De meesten hadden wel een tevreden gevoel over het gelijke spel. Einduitslag van de clash der clashes was derhalve 1-1, waarbij ze beide een puntje over hielden. Door dit resultaat blijven we op de 3e plaats staan met 16 punten uit 9 gespeelde duels.

Daarna genoten we nog van een mooie 3e helft in de kantine met de nodige pilsjes en versnaperingen, die in welke vorm dan ook, zeker niet ontbraken (lees: de gruune kissies)

Wordt vervolgd.

Eduard van Tolij

Geef een reactie

*