Zoveel flugel

0

Wakker wordend met een fotocollage van de voorgaande avond verdween de hoop op een goed resultaat als sneeuw voor de zon. Of beter gezegd als een doos flugel voor een stel dorstige oktoberfest vierders. Poah wat een bult flugel. Zoveel flugel. Rood/geel everywhere. Nog nooit zoveel flugel gezien. Zo’n 200 flesje. Misschien ook wel 1000, heel misschien ook wel 1000 veel. Een rood met geel gedopte zee zover het oog reikte. De hele zooi, prachtig gevangen met de lens van de camera en geëtaleerd in de fotocollage. Een fotocollage verstuurd rond 6 uur die betreffende ochtend. Een berichtje naar de leiding sturen dat je je afmeld wegens een oorlogswond aan je vinger was nog een optie. Maarja, wie doet dat nou…

Dan maar gewoon naar de voetbal, op hoop van zege. Verzamelend achter de boarding van het hoofdveld druipen een voor een de nachtbrakers binnen. Bij de meesten is het maar de vraag of ze überhaupt hebben geslapen. Het was niet geheel ondenkbaar dat sommigen van hen net de bus uit kwamen rollen, even hun voetbaltas hadden ingepakt en vervolgens al slingerend op de fiets naar het sportpark waren gekomen. Foute boel zult u wel denken. Dat zou het ook zeker zijn geweest als de nieuwe super de luxe kei gave flexe ruige coole dikke Fenton box ten tonele verscheen. Deze box inclusief led verlichting en microfoon gaf de manschappen van lemelerveld 4 de boost die zij nodig hadden. Met de akoestische pareltje werden niet alleen de mannen van Lemelerveld 4 voorzien van muzikale doping, ook de mannen van Lemelerveld 2 mochten tijdens hun wedstrijd meegenieten van dit kleine wereldwonder. Tot de scheidsrechter had genoeg vond en een einde maakte aan het geweldige geluid uit deze klankkast. Dit was dan ook direct de reden om de dikke speaker eens in de kleedkamer te proberen. In de kleedkamer kwam de box nog meer tot zijn recht. Met zijn ingebouwde led verlichting zorgde deze box voor een party waar menig discotheek niet aan kan tippen. Het was dan ook niet heel vreemd dat de mannen van Lemelerveld 4 vol enthousiasme en adrenaline het veld op kwamen stormen. De warming up verliep vlekkeloos en dit was dan ook meteen het voorteken voor een goed begin van de wedstrijd. Op de valreep werd de keeper van het 2e nog even ingevlogen. Hij had het wonderbaarlijke klankenspel van de meegekregen van super de luxe kei gave flexe ruige coole dikke Fenton en wou graag nog een wedstrijd keepen. Hier deden de mannen van het vierde niet moeilijk over.

De wedstrijd begon en er leek geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van vier. Ondertussen werd duidelijk gemaakt aan de tegenstander dat de avond ervoor donders veel flugel was gedronken. Zoveel flugel. Rood/geel everywhere. Zo’n 200 flesje. Misschien ook wel 1000, heel misschien ook wel 1000 veel. Een rood met geel gedopte zee zover het oog reikte. Echt veel flugel. De tegenstander van die dag vond er het zijne van.
Terug naar de wedstrijd, de verdediging stond solide en er werden een paar kansjes gecreëerd. Het was echter typerend dat uitgerekend Feite de Haan. De linksback van het team, de eerste treffer van de wedstrijd voor zijn rekening nam. De bal vloog na een afgeslagen corner, op aangeven van Twan dwars door de verdediging. (vraag ons niet hoe) en belandde per abuis voor de voeten van Feite. Feite aarzelde geen moment en haalde de trekker over. 1-0
verder gebeurde er de eerste helft niet zoveel. Op een weergaloze actie van de ingevlogen keeper en een enorme misser van Mike na.
We bewaren het beste voor het laatst dus we beginnen met de weergaloze actie van Tom. Simpliciteit leidt soms tot weergaloosheid. Zo ook bij deze actie. Het was slechts een simpele kap. Maar een zakelijk doch dodelijke kap. Door deze kapbeweging liet Tom de speler van diepenveen kunstgraskorrels happen. Letterlijk. Ja die kap was mooi.

Maargoed, dan mikey. Ons Mikey, immer gedreven, immer fanatiek. Ons Mikey. Uitgerekend ons Mikey wist een niet te missen kans om zeep te helpen. Op een perfecte voorzet wist ons mikey op pak hem beet 1 m afstand de bal over het doel te schieten. Ja echt. Aangezien we de laatste tijd veel positieve feedback hebben gekregen op de illustraties en omdat een illustratie meer zegt dan 1000 woorden (scheelt nogal in typewerk en voor u in leeswerk) hier de illustratie

ons-mikey

Duidelijk hè.

Nou dat was de eerste helft.

Zoals vaak werd de eerste helft na een onderbreking van om en nabij de 15 minuten (ook wel de rust genoemd) opgevolgd door de tweede helft.

Het was een bewuste keuze om de nieuwe super de luxe kei gave flexe ruige coole dikke Fenton box in de kleedkamer achter te laten. Met het meenemen van deze nieuwe super de luxe kei gave flexe ruige coole dikke Fenton box zou de tegenpartij positief beïnvloed kunnen worden. Tom vond dit jammer. Toch nam hij weer keurig plaats onder de lat. De tweede helft stond in de ban van de ring. Of eigenlijk een elastische ring. Meer een armbandje. Het armbandje van Joeri Westemeijer. Met zijn talisman zorgde Joeri voor een nieuw vers elan in de ploeg. Het was dan ook niet geheel frappant dat uitgerekend joeri voor de tweede goal op de middag zorgde. Niet veel leidde zijn talisman hem ook naar zijn tweede doelpunt en daarmee het derde doelpunt van de middag. Zij het geluk zij het lot. Feit is dat zijn talisman hem de weg wees. Maar na zijn tweede doelpunt vond de talisman het mooi geweest. De armband nam in kracht af, Joeri moest het weer alleen doen. En dit werkte niet. De precisie waarmee hij de vorige doelpunten maakte ontbrak. Hij wist het niet meer. Zwevend over het veld. Verdwaalde hij tussen alles en iedereen. Wist niet meer waar heen te gaan. Wist niet meer wat te doen. Gelukkig stond het inmiddels al 3-0. Meer inspanning was er ook niet vereist. De wedstrijd liep op zijn gemakje af. Lemelerveld won en vestigde zodoende stabiel in de middenmoot.

Een overwinning ondanks de flugel. Zoveel flugel. Rood/geel everywhere. Nog nooit zoveel flugel gezien. Zo’n 200 flesje. Misschien ook wel 1000, heel misschien ook wel 1000 veel. Een rood met geel gedopte zee zover het oog reikte. Echt veel flugel.

 

Geef een reactie

*